Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Han var fullkomligt dominant

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #20

Målvakt:

Axel Brage Leksand

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Fjolårets kvalhjälte byttes in efter drygt halva matchen mot Djurgården i torsdags vid underläge 4-1. Brage stod för en fin insats och släppte endast in en puck förbi sig (från Patrik Berglund) på de 15 skott han fick emot sig.
Mot Oskarshamn i lördags höll Brage säsongens första nolla och svarade för en genomgående vass insats.

Bubblare: Gustav Lindvall Skellefteå

Backar:

Erik Gustafsson Luleå (3)

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN /

Fjolårets säsongen gjorde oss bortskämda och det spel som Erik visar upp i år är i stort sett på samma höga nivå utan att man längre höjer på ögonbrynen. Den här veckan har han återigen varit en gigant från sin backposition och avgjorde bland annat matchen mot Malmö i tisdags med endast sju sekunder kvar.

Kodie Curran Rögle (5)

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det kanske börjar bli tjatigt? Men det vore direkt omdömeslöst av mig att hålla Curran utanför laget efter ännu en dominant vecka. Sex poäng under veckans tre matcher i ett Rögle som just nu är väldigt formstarka.

Bubblare: Jonathan Andersson Örebro, Jonas Holös Linköping

Forwards:

Joakim Lindström Skellefteå (2)

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Kraven och förväntningarna är ibland orimligt höga på Joakim Lindström. Men nog är det väl ändå så att Lindström haft en svacka som bland annat innebar 15 mållösa matcher. Den mindre smickrande sviten bröt han förra veckan och de senaste matcherna har han återigen stått för dominanta insatser. Samarbetet med Oscar Möller är som bekant fruktat vilket duon visat prov på under veckan.

Ted Brithén Rögle (2)

Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Fem mål från Ted Brithén under veckans tre matcher och så sakteliga börjar han få det erkännande han så väl förtjänar. Jag håller Brithén som en av seriens bästa spelare. Inte för det faktum att han öst in mål på slutet utan för hans ansvarsfulla spel över hela banan. Jag tycker mig också se att Brithén numera är starkare på pucken och svårare att få stopp på än vad han varit tidigare.

Linus Johansson Färjestad (2)

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Riktigt vass mot Örebro i tisdags för att i mötet med Frölunda i torsdags vara fullkomligt dominant. Linus var överallt och inblandad och involverad i det mesta som skedde på isen. I den typen av matcher, av slutspelskaraktär, har Johansson förmågan att lyfta sitt spel flera nivåer.

Bubblare: Broc Little Linköping, Petter Emanuelsson Luleå, Daniel Muzito Bagenda Örebro

Coach:

Tommy Samuelsson Skellefteå (2)

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Är det möjligtvis så att Tommy Samuelsson är på väg att coacha till sig ett nytt kontrakt med Skellefteå? Döma av lagets form den senaste tiden (sju raka vinster) ser det onekligen ut så. Samuelsson har fått igång fler spelare och formationer och är inte längre lika beroende av firma Möller/Lindström som tidigare.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Rögles superjunior Dominik Bokk går från klarhet till klarhet. Två nya mål under veckan, båda matchavgörande, och sammanlagt tio stycken sedan han återvände hem efter JVM som onekligen gav självförtroende.
Dessutom klarar Bokk i en större utsträckning att matcha motståndarna i det fysiska spelet. Som i lördags när Skellefteås robusta back Petter Granberg försökte tackla omkull honom. Bokk stod pall och behöll pucken under kontroll.

Veckans… Nolla
De enda målvakter som lyckades hålla nollan under veckan var Skellefteås genombrottsman Gustaf Lindvall och Leksands Axel Brage. Lindvall höll nollan i hemmamötet mot ett svagt Djurgården vilket var hans femte nolla för säsongen. Brage höll nollan mot Oskarshamn vilket blott var hans andra nolla i SHL-karriären.

Veckans… Hattrick
Rögles Ted Brithén svarade för ett hattrick när skåningarna tvålade till Leksand på bortaplan i tisdags.

Veckans… Notering
Jag har sett talangen hos Fredrik Karlström men också sett en tämligen naiv och valpig spelare. Många gånger har han spelat med för små marginaler i kritiska skeden av matchen och delar av isen. Sam Hallam lär ha tappat andan både tre, fyra och femhundra gånger den här säsongen. Numera spelar Karlström med större marginaler och det har också gett ett självförtroende i en kedja med Pontus Holmberg och Marcus Sylvegård som varit en av de mer framträdande formationerna för Växjö på slutet.

Veckans… Match
Färjestad mot Frölunda var en riktig toppenmatch där rivaliteten och den individuella skickligheten gör matcherna speciella. Nog var matchen mellan Skellefteå och Rögle ändå snäppet vassare?
Det märktes att det var två lag fullproppade med självförtroende som båda tog sig an matchen efter sex raka segrar.

Veckans.. Charmigaste
Rögles Samuel Johannesson går från klarhet till klarhet. Hur lugn som helst i spelet med puck och enormt positionsäker. I Johannesson har Rögle en back som redan kommande säsong kan spela bortåt 20 minuter per match till en kostnad av ca 25 000 kr i månaden.

Veckans… Äntligen
I Ulf Samuelssons sjätte match kom så äntligen hans första seger som tränare för Leksand när bottenkollegan Oskarshamn besegrades. Det grundlades genom en total islossning i powerplay något som annars varit ett sorgebarn under hela säsongen.
Nu tyder allt på att det kommer att bli kval och det handlar därför om att hitta- och få med sig en positiv trend in i kvalet.

Veckans… Mest svårbedömda
Att från en dag till en annan förutspå vilken nivå HV71 spelar på är i princip omöjligt. Får laget ihop det under slutskedet av säsongen kan det bära till semifinal men det kan å andra sidan sluta redan i åttondelsfinal om man spelar som mot Växjö i tisdags.

Veckans… Tangering 
När Djurgården vann över Leksand med 5-2 i torsdags tangerades klubbrekordet på tolv raka hemmasegrar. På tisdag tar stockholmarna emot Brynäs. Läge för rekord då?

Veckans… Ännu en tangering
Färjestads passningsgeni Marcus Nilsson spelade fram till Daniel Vikstens reduceringsmål mot Luleå i lördags. Det var hans 37e passningspoäng vilket är tangerat klubbrekord som han just nu delar med Johan Ryno som han satte säsongen 17-18. Nilsson har fortsatt åtta matcher på sig att stå som ensam rekordhållare.

Veckans… Roligaste

https://twitter.com/silgot13/status/1230593151913492480?s=20

Veckans… Straff

https://twitter.com/cmoresport/status/1231250878314708992?s=20

Veckans… Individuella prestation

https://twitter.com/cmoresport/status/1231228711367827462?s=20

Veckans… Tackling

https://twitter.com/cmoresport/status/1230559338135076875?s=20

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström