Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Rivalmöte 6.0

Färjestad mot Frölunda. En blivande final? Nja, det är jag inte så säker på men tveklöst en prestigematch av högsta snitt.

Seriens två bästa offensiva lag drabbar samman ikväll för sjätte gången den här säsongen. Det är fjärde och sista mötet i SHL och dessutom har lagen möts i en stekhet åttondelsfinal i CHL som jag fortfarande tror Färjestads tränare Johan Pennerborn drömmer mardrömmar om.
Gemensamt för samtliga matcher är att de varit fyllda med känslor, fart, individuell skicklighet och fysiskt spel.

Eftersom det finns en så pass lång historik mellan lagen och att klubbarna varit framgångsrika i modern tid vet man som spelare vad insatsen är.
Jag har som bekant själv spelat i Färjestad och minns vikten och betydelsen av dessa matcher. De sträcker sig längre än enbart tre poäng och oavsett om du gör din första säsong i någon av klubbarna eller som Joel som spelat över 1000 matcher är det speciella. Dels för att det finns just den ingrodda rivaliteten och också för att engagemanget hos supportrarna är så stort.
Två av de häftigare matcherna jag spelat var när Färjestad och Frölunda arrangerade varsin utematch två år i rad.
Den första på Ullevi med över 33000 åskådare var speciell såklart men även den andra i Karlstad.

Det har funnits en härlig rivalitet mellan lagen och det var därför jag log en aning när Frölunda spelade Färjestads Torparrock efter att man slagit ut Färjestad i CHL. Det är sådant som bygger rivalitet som också går att skapa med glimten i ögat.
Eller som den gången Frölunda klädde Karlstad med reklamaffischer om kommande hemmamatch

Det var så underbart genialiskt att den personen eller reklambyrån som ansvarade för marknadsföring borde fått löneförhöjning. Jag vet att de flesta, inte alla, i Färjestad log gott åt reklamkuppen.

Rent taktiskt tror jag att matchinledningen är viktigare än en enskild speltekniskt detalj.
Frölunda har inte varit helt nöjda med hur man inlett matcher under säsongen och för Färjestads del gäller det nog, i form av hemmalag, att tidigt diktera tempot och händelseförloppet. Frölundas offensiv är starkare än vad Färjestads defensiv är och sättet som Frölunda hittar skottmöjligheter i skottsektorn kan snabbt straffa Färjestad om man inte tar initiativet i spelet i form av aggressivitet över hela banan.

Det blir nåt extra ikväll. Det tar man numera för givet när lagen ställs mot varandra.
Senaste lagen möttes i Karlstad, i slutet av november, håller jag fortsatt som en av säsongens bästa matcher.
Når kvällens tillställning samma nivå?
Låt oss hoppas det.

Tack för att ni tog er tid

Sanny