Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Måste se över systemet

Medan SHL och Hockeyallsvenskan går in i en rafflande och spännande avslutning på grundserien avslutades igår säsongen för 20 av våra 46 klubbar i Hockeyettan.
Det är såklart helt förkastligt att landets tredje högsta division, med mängder av talangfulla spelare, spelat säsongens sista match redan den 19e februari.

Inom de närmsta veckorna kommer listan på lag som avslutar sin säsong i februari bli längre i takt med att Play off mot Hockeyallsvenskan skördat sina offer.
Jag förstår att det vilar en problematik eftersom samtliga serier måste kugga i varandra så att kvalspel till SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan spelas ungefär samtidigt.
Likväl anser jag att man på något sätt måste komma runt problematiken för att möjliggöra en förlängning av säsongen för dessa lag.
Klubbarna har nu sju månader utan seriematcher och medföljande intäkter framför sig.
Är det rimligt?
Hur ska de på sikt klara av att vara konkurrenskraftiga och framför allt kunna utveckla sina spelare?
Man ska veta att det finns många väldigt skickliga och talangfulla spelare i Hockeyettan som skulle må bra av att få fler matcher och förlänga sina säsonger.
Hockeyettan är en breddserie och jag anser därför att det är av största vikt att fler lag måste spela fler matcher längre in i säsongen.
Ca 240 spelare i Hockeyettan har redan gått på ”sommarlov” och nästa tävlingsmatch sker först i slutet på september. Det är såklart åt helvete.
Nästa år, när kvalsystemet till SHL och Hockeyallsvenskan inte är beroende av varandra, bör Hockeyettan på ett smidigt sätt kunna förlänga säsongerna för fler lag.

Halmstad är ett av lagen i Hockeyettan som får spela vidare efter att de vann den södra Allettan. Dessvärre är det redan 20 andra lag som spelat klart för i år.  Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny