Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Kan han hitta energin?

Roger Melin behövde knappast gå arbetslös speciellt länge innan hans tidigare arbetsgivare AIK hörde av sig. För ett AIK i fullkomligt fritt fall är det en lysande lösning.

Jag ifrågasatte tidigare huruvida energin fanns hos Roger Melin för att leda Leksand. Den frågan är såklart lika aktuell nu och en direkt avgörande faktor om Roger Melin kommer lyckas med sitt uppdrag att hålla AIK kvar i Hockeyallsvenskan.
För en kort tid, i ett lag i fullkomlig kris är Roger Melin med sin rutin och lugn perfekt. Den energin han saknade i Leksand borde han kunna hitta i en förening som jag ändå tror ligger honom varmt om hjärtat.
Jag tror också att Melin kan röra om lite och faktisk inge en form av respekt till en grupp där det finns fog att ifrågasätta flertalet spelares karaktärer.
Dessutom har Melin och sportchefen Anders Gozzi tidigare jobbat nära varandra med framgång. Det ska inte underskattas när hela föreningen behöver ett lugn.
AIK har också spelat helt utan ett fungerade system och ofta har min uppfattning varit att det inte funnits tydlig styrning och att spelare gjort lite vad som helst utan att det fått konsekvenser. Det har också varit fokus på hårt jobb vilket i sig inte är fel men hårt jobb utan struktur är sällan en kombination som fungerar.

Det blir en bra utmaning som avslut på Roger Melins långa tränarkarriär.
För låt oss hoppas att det verkligen är ett avslut.

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny