Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Kommer bli hyperintressant

När SHL återstartar efter landslagsuppehållet är det den mest intensiva perioden på året. 14 omgångar ska spelas inom loppet av en månad och vad en positiv- eller negativ form kan betyda tror jag de flesta förstår.
Det finns onekligen rätt intressanta kamper att se fram emot runt de olika strecken.

Redan ikväll finns det många intressanta matcher att rikta fokus mot eller vad sägs om Luleå mot Skellefteå, Djurgården mot Färjestad eller Växjö mot Rögle för att nämna några.
Också intressanta att se om Leksand kan få en positiv effekt av tränarbytet redan ikväll?
Helt klart är att den här veckan är av vinna- eller försvinna karaktär för masarna. Förlust idag hemma mot Malmö och på torsdag mot Linköping lär betyda att Leksand återigen tvingas till kval. Två raka segrar däremot och avståndet till Linköping kan ha krymt till endast en poäng förutsatt att Frölunda vinner mot Linköping ikväll.
Då får vi ett spännande upplopp även i botten där det också ska bli intressant att se huruvida Oskarshamn klarar att samla ihop sig efter att den frispråkige Håkan Åhlund fått sparken. Jag kan tänka mig att det kliar i fingrarna på rätt många nere i Oskarshamn att ta bladet från munnen och ge deras version. Jag tror nog ändå att klubben är större än Håkan i det här fallet och man därför väller att hålla käft.
Oskarshamn möter ett Örebro som haft en fenomenal säsong. Trots det kan man i händelse av en förslut ikväll hamna utanför topp sex och en direktplats i det riktiga slutspelet (kvartsfinal). Jag vidhåller fortfarande att om Örebro så skulle landa in på en åttondeplats är Niklas Eriksson årets tränare och Örebro har överträffat allas förväntningar.
Rögle är just nu det lag som innehar sjundeplatsen och här skulle jag däremot sträcka mig så långt att det vore ett misslyckande om skåningarna hamnar utanför topp sex. Numera är laget mer eller mindre skadefritt och i samband med värvningen av Chris DeSousa finns också en konkurrenssituationen som andra lag avundas.

Kring tiondeplatsen finns nerv där Brynäs just nu är tre poäng bakom Växjö. Det är frågan om Växjö kan ta sig samman i slutskedet av säsongen och få ihop ett dugligt spel. Smålänningarna är uträknade av många och kanske kan det möjligtvis släppa på en del av pressen som laget levt med under hela säsongen.

Det är också intressant kring toppfyra och den åtråvärda hemmaplansfördelen i kvartsfinalen. Det enda lag som jag med säkerhet kan skriva in där är Luleå som jag också är övertygad kommer promenera hem seriesegern. Där bakom slåss sex lag om tre platser och då räknar jag inte med ett alltför ojämnt Skellefteå som rent poängmässigt i allra högsta grad dock är med i det racet.
Den sista månaden kommer att bli hyperintressant.
Håll med om det.

Kan Frölunda toppa formen på samma sätt som man gjorde i fjol och kan Leksand ta två raka segrar efter tränarbytet och sätta press på Linköping?  Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny