Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Vilken makalös karriär

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under den gångna veckan och lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #17

Målvakt:

Jonas Gustavsson Linköping

Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN /

Mot både HV71 och Rögle svarade Gustavsson för några riktiga vassa räddningar och spred ett stort lugn omkring sig. Det var en stark bidragande orsak till att Linköping tog några direkt nödvändiga segrar under veckan.

Bubblare: Hugo Alnefelt HV71

Backar:

Adam Ollas Mattsson Malmö

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Den defensivt skicklige backen har varit lysande under veckans två matcher. En gigant i mötet mot Oskarshamn i torsdags och minst lika bra mot Frölunda i lördags där han dessutom blev målskytt.
Mattsson har tagit stora kliv den här säsongen och ser tryggare ut i spelet med puck än vad jag sett av honom tidigare år.

Tom Nilsson Djurgården (2)

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Tom Nilssons styrka är som bekant i det defensiva- och fysiska spelet. Den här veckan har han som vanligt dominerat man mot man spelet i egen zon. Lägg därtill att Nilsson också adderat offensiv leverans i form av ett mål och två assist.

Bubblare: Linus Högberg Växjö, Tobias Ekberg Malmö

Forwards:

Joel Lundqvist Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Inför torsdagens möte med Brynäs hyllade Frölunda sin kapten för hans dryga 1000 matcher i klubben. Det verkar ha gett Lundqvist en boost och under de efterföljande två matcherna svarade kaptenernas kapten för sex poäng.
Jag slutas aldrig att imponeras av Joel. Vilken makalös karriär.
Hatten av!

Joe Whitney Linköping

Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN /

Det ryktades tidigt om att Linköping hade för avsikt att göra sig av med Joe Whitney. Huruvida det var sant eller ej låter jag vara osagt men säsongsinledning vittnade om att kanadensaren nog inte hade Bert Robertssons fulla förtroende.
Det känns märkligt när man ser Whitney just nu. Utöver poängen, sex stycken på tre matcher, imponeras jag av hur hårt och uppoffrande som Whitney spelar.
Jag ser en spelare som visar arbetsmoral och karaktär något som jag inte alltid upplevde i fjol.

Sebastian Strandberg Djurgården

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån /

Djurgården förlängde Stranbergs kontrakt för någon vecka sedan och det ska man nog vara glada för med tanke på att han växlat upp ytterligare sedan dess. Samarbetet med skicklige Dick Axelsson är förstklassigt och ger stockholmarna ytterligare en dimension i sitt offensiva spel.
Djurgården är formstarkast i serien just nu och har tagit sikte på topplagen ovanför.

Bubblare: Einar Emanuelsson Luleå, Broc Little Linköping, Ryan Lasch Frölunda

Coach:

Bert Robertsson Linköping

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN /

Som Linköpingssupporter har det under säsongen inte funnits speciellt mycket att glädja sig åt. När Linköpings tog bussen de tolv milen längs E4:an till Jönköping för mötet mot HV71 var det få som trodde att laget skulle vända den negativa trenden. Trots den prekära situation som jumbo upplevde jag ett stort lugn både inför- och under matchen.
När Linköping väl lyckades vinna mot HV slog man både Rögle och Färjestad av bara farten och inkasserade nio brutalt viktiga poäng i bottenstriden.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Nollor
Rögles Roman Will höll nollan mot Skellefteå i tisdags i vad som förmodligen var skåningarnas bästa match för säsongen.
Linköpings Jacob Johansson höll säsongens första nolla mot Färjestad i lördags när Linköping tog sin tredje raka seger.
Värt en notering är också att Luleås Joel Lassinantti höll nollan under de 40 minuter han stod mot Brynäs i lördags. Det räknas dock inte i den officiella statistiken men ska såklart nämnas.

Veckans… Junior
Den enskilt största anledning att HV71 kunde bryta sin fem matcher långa förlustsvit mot Rögle i lördags var Hugo Alnefelts fina spel. Räddningen på Kodie Currans skott vid ställningen 1-0 till Rögle vände matchen och gav i slutändan HV tre enormt viktiga poäng.
Det är faktiskt svårt att tro att Alnefelt är född 2001 både till sättet han spelar och uppträder utanför isen.

Veckans… Familjefest
I lördags eftermiddag tog Bert Robertssons Linköpings sin tredje raka seger. Därefter bänkade han sig garanterat för kvällsmatchen för att kolla sitt gamla lag Skellefteå mot Linköpings bottenkollega Oskarshamn.
Knappt hade väl Robertsson hunnit sätta sig bekvämt i soffan innan hans talangfulle son Simon svarade för sitt första mål i SHL.
Med det blev Robertsson Jr den första spelaren född 2003 att göra mål i SHL.

Veckans… Veteranvärvningar
Växjös General Manager Henrik Evertsson fick förmodligen gå rätt långt ned på sin inköpslista när han först värvade in Jacob Micflikier som inte spelat i år och Marcus Paulsson på lån från Mörrum.
De rutinerade pjäserna visade dock per omgående vilken skicklighet de besitter. Speciellt Paulsson som, i sina bästa stunder, fortsatt är en klasspelare.

Veckans… Notering
Luleås Einar Emanuelsson svarade för tre mål under veckans två matcher. Hans andra mål mot Brynäs i lördags var matchavgörande, hans femte för säsongen, vilket är flest i serien.

Veckans… Comeback
Oskarshamns målvakt Fredrik Pettersson Wentzel stod inte för en direkt briljant insats mot Malmö i torsdags. Trots det fick han chansen mot Skellefteå ett par dagar senare. Och som han sedan spelade. ”PW” var en gigant och den enskilt största anledningen att nykomlingen tog med sig alla tre poäng hem till Småland igen.

Veckans… Debut
Mitt i den så kallade serielunken var det en match som plötsligt stack ut. Robin Kovacs debutmatch för Örebro mot sitt gamla lag Luleå.
Förväntningarna i Örebro var stora och jag tror ingen med sympatier för hemmalaget lämnade Behrn Arena besviken. Kovacs inledde matchen nervöst och under de två första perioderna var han direkt osynlig bortsett från när han gav bort pucken i samband med Luleås 2-0 mål. I den tredje perioden exploderade Behrn Arena när Kovacs på ett delikat sätt serverade Shane Harper som tryckte in 2-2 målet. Strax därefter var Kovacs också med i förarbetet till det matchavgörande 3-2 målet av Ryan Stoa.
Då var det drag i hallen kan jag lova.

Veckans… Sandlåda
”Du suger”

Veckans… Värvning
Uppsidan som Lias Andersson har i sitt spel är stor och det ska bli spännande och se vilken betydelse han kommer ha för HV71 framöver.

Veckans… Hyllning

https://twitter.com/cmoresport/status/1220413177139208192?s=20

Veckans… Ta inte ut segern i förskott

https://twitter.com/cmoresport/status/1221123676541792257?s=20

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström