Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Är helt upp till honom själv

Har det någonsin hänt i SHL’s historia att serieledarna, mitt under säsongen, säljer sin bäste poänggörare till en toppkonkurrent?
Jag tvivlar.
Det är såklart oundvikligt att inte hetsa upp sig inför kvällens match när Robin Kovács gör debut för Örebro mot sin tidigare klubb Luleå.

Huruvida det var rätt eller fel och vad som egentligen gick snett för Robin Kovács i och med Luleå tänker jag inte spekulera vidare kring.
Faktum är att Örebro i och med övergången får in en riktigt bra spelare med potential att utvecklas till en toppspelare i SHL.
Robins styrka är hans skridskoåkning som kan öppna upp ytor för sin omgivning. Om han ska ta nästa steg, till den toppspelare han har potential att bli, måste han också utmana, täcka puck och skaka av sig ”sin spelare” i anfallszon och därav kunna utnyttja sin snabbhet än mer. Samtidigt som han också ska fortsätta med sitt ”give and go” spel där han med sin fart kan hitta ytor med en snabb passning för att sedan få tillbaka den.
Så här inledningsvis är det dock inget som varken Kovács själv eller Örebro ska stressa fram och sätta press kring utan låta det komma vartefter.
Det kan lätt utmynna i en överambition som kan bli till frustration och medföljande dåligt självförtroende.
Jag minns specifikt säsongsinledning i fjol och hur Kovács välvilja att ta nästa steg gjorde att han tappade grunderna i sitt spel och således sitt självförtroende med tydliga tecken på frustration som följd.
Därför är rimliga och inte på alltför uppskruvade förväntningar sunda och ordet tålamod bör lyftas.
En sak är dock säker.
Huruvida Robin Kovács kommer att utvecklas till en toppspelare i serien eller ej är helt upp till honom själv. Den spetskompetens besitter han.

Luleå hade med enkelhet kunnat skriva in i avtalet med Örebro att Kovács inte skulle spela dagens match men valde att avstå. Det förtjänar att lyftas fram.
Att Robin nu gör debut för Örebro mot Luleå är, för mig vid sidan, nästan för bra för att vara sant.
Snacka om att ge en extra krydda och dimension till ett möte som i grunden saknar rivalitet.
Hur kommer Luleåspelarna ta sig an Kovács ? Första närkamperna med Oscar Engsund eller Juhani Tyrväinen?
Jag längtar.

Att dessutom även Luleås Emil Larsson ryktas till Örebro kommande säsong spär på rivaliteten. Som dessa lag spelat ser jag inte det heller som en omöjlighet att de kan stöta på varandra i ett slutspel.
Det är med andra ord mer än bara Robin Kovács debut som ska bli spännande att följa.
Men håll med om att det ger en extra krydda till en redan het match.

Klockan 18:30 drar vi igång uppsnacket på Cmore.
Häng med då.

Att Robin Kovács debut för Örebro sker mot Luleå är minst sagt intressant  Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Fotnot: En annan spektakulär övergång i närtid är från februari 2017 när Andy Miele lämnade Malmö för Växjö. Vid tidpunkten var han Malmös interna poängligeledare samtidigt som Växjö var serieledare och Malmö på en fjärdeplats i tabellen. Det är den ena övergång i närtid som varit av detta slag även om jag håller Örebro värvning av Robin Kovacs som mer spektakulär.

Tack för att ni tog er tid

Sanny