Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Kan bana vägen till ett SM-guld

En sömnig CHL semifinal?
Glöm det.
Den här matchen tror jag kommer kunna ha en betydande roll även när SM-guldet ska delas ut.

Att Luleå och Frölunda tillsammans med Färjestad är lag som många rankar högt är föga överraskande. Även om mycket såklart kan hända.
Om Luleå ska ta sig hela vägen och ta sitt efterlängtade guld, det första sedan 1996, är Frölunda ett lag som måste slås på vägen.
Därför är kvällens match säsongens hittills viktigaste ur flera aspekter.
Faktum är att den här matchen kan öppna upp mentala spärrar i ett kommande slutspel. Skulle Luleå vinna och ta sig vidare, visserligen från en serie i bästa av två matcher, har man med sig den positiva känslan in i SM-slutspelet oavsett motstånd. Att man har presterat i vinna- eller försvinna matcher och framförallt mot Frölunda kommer ge självförtroende, lugn och framförallt en större tro att man kan slå göteborgarna i en serie över sju matcher.
Jag säger inte det att gruppen i fjol inte trodde på sig själva i semifinalen mot Frölunda men spelmässigt var man chanslösa efter att Roger Rönnberg rent taktiskt manövrerat ut Thomas ”Bulan” Berglund.
Därför är kvällens match så mycket mer än ”bara” ett avancemang till CHL finalen vilket i sig är stort, det kan också bana väg till framgång framåt vårkanten.

Frölunda i sin tur är just nu inne i en formsvacka och kommer rätt stukade till kvällens match.
Jag tror likväl de har ett stort självförtroende som ett lag som är vana att prestera under press. I returmatcherna mot både Färjestad och Biel har läget varit än mer prekärt och av den anledningen tror jag man känner sig ganska bekväma trots allt.
Ser man till spelet i januari i fjol och matcherna hittills samma månad är mönstret skrämmande likt. Då var det CHL-finalen mot München som vände en hel säsong efter en januarimånad med endast åtta poäng på tio matcher. Är det matchen ikväll som vänder trenden eller kan Luleå ta ett mentalt grepp om sig själva som kan bli guld värt framåt vårkanten?
Det ser jag fram emot att få svaren på idag.

Jag hoppas matchen kommer innehålla mer känslor och inte vara så kontrollerad som den senaste matchen. Mer slutspelspuls vilket i och för sig jag tror är en matchbild som kanske Frölunda, i detta läge, vill ha mer än Luleå.
Ett tidigt ledningsmål för Frölunda lär öppna upp matchbilden och underhållningsvärdet rejält.

Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny