Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Hans betydelse är enormt stor

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under den gångna veckan och lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #14

Målvakt:

Roman Will Rögle (2)

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Men herregud vilken match som Roman Will stod för i lördags när ett skadeskjutet Rögle vann med 2-1 borta mot Frölunda. Jag räknade till 19 klara målchanser för göteborgarna sett över 60 minuter vilket säger en del om Wills prestation. Dessutom svarade Will för en storstilad insats mot Djurgården i måndags och visar återigen att han är en av seriens bästa målvakter.

Bubblare: Gustav Lindvall Skellefteå

Backar:

Tom Nilsson Djurgården

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN /

En av seriens bästa defensiva backar har haft en stark vecka och varit en fysiskt faktor både mot Rögle och Oskarshamn.
Utan att kanske sticka ut i den bemärkelsen att Nilsson gör snygga grejer så är hans betydelse för Djurgården enormt stor i form av en defensiv nyckelpjäs. Jag gillade framförallt hans insats mot Oskarshamn i lördags då han gjorde en felfri match med bra avvägningar i spelet med- och utan puck likväl som när han kunde kliva upp och tackla eller vara mer återhållsam.

Arvid Lundberg Skellefteå (2)

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN /

Förra veckan lyfte jag fram Andreas Wingerli som en av seriens mest underskattad spelare och då är det kortet dessvärre förbrukat och kan inte användas på Arvid Lundberg som jag tidigare brukade göra. Till min stora glädje har dock fler och fler sett Lundbergs storhet som också gett en välförtjänt plats i Tre Kronor.
Jag har följt Lundberg under alla hans år i serien och alltid haft en förkärlek för hans kompetenta spel och med det sagt kan jag därför rakryggat säga att jag aldrig sett honom spela bättre än vad han gör just nu.

Bubblare: Petter Granberg Skellefteå, Miika Koivisto Växjö

Forwards:

Mathias Bromé Örebro (2)

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN /

Örebro är på gång igen efter en liten svacka och återigen är det Mathias Bromé som visar vägen offensivt tillsammans med Ryan Stoa och Shane Harper som klivit in kedjan i skadade Sakari Salminens frånvaro.
Bromé svarade för tre mål och en assist under Örebro två segermatcher.

Ted Brithén Rögle

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Ted Brithén är en av seriens bästa centrar och kanske till och med den allra smartaste. Den begåvade Brithén läser spelet bra och har förmågan att servera sina kedjekamrater puckarna i precis rätt lägen. Dessutom är han pålitlig defensivt och i samband med kaptenen Mathias Sjögren skada har Brithén fått ta ett ännu större ansvar.

Daniel Zaar Rögle (2)

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Jag skulle i grunden vilja plocka ut hela kedjan med Zaar, ovan nämnda Brithén och Leon Bristedt som just nu är seriens vassaste kedja. Men eftersom Mathias Bromé också var så dominant under veckan fick Bristedt istället ta klivet ut som bubblare.
Daniel Zaar svarade återigen för en stark vecka och mot Frölunda i lördags hade hans kedja stundtals lekstuga framförallt i den första perioden och var en avgörande faktor att skåningarna reste hem med tre poäng. Dessutom sköt Zaar det matchavgörande målet mot Djurgården i måndags efter en tilltrasslad situation.

Bubblare: Leon Bristedt Rögle, Oscar Möller Skellefteå, Ludvig Nilsson Växjö

Coach:

Cam Abbott Rögle (2)

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Att vinna både mot Djurgården hemma och framförallt mot Frölunda på bortaplan utan två av seriens bästa backar i form av Niklas Hansson och Éric Gélinas samt kaptenen Mathias Sjögren och både Nick Sörensen och Nils Höglander är enormt starkt.
Det såg ett tag ut som om skadorna skulle förstöra ambitionerna om en toppsex placeringen men segern i lördags visade att det finns en enorm moral och talang i det här välcoachade Röglelaget.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Det är kul att se Filip Hållander i spel igen som gjort det bra under båda veckans matcher. Den talangfulle forwarden ser faktiskt bra mycket bättre ut än vad jag trodde han skulle göra så här pass tidigt.

Veckans… Nollor
Längst upp i norr hittar vi veckans två nollar i form av Luleås Joel Lassinantti och Skellefteå Gustaf Lindvall.

Veckans… Riktiga nollor
Leksand lyckades inte med konststycket att göra mål på varken Luleå eller Skellefteå under den gångna veckan.

Veckans… Fimpens resa
Det var med en härlig energi och fart som Djurgårdens William Eklund tog sig an spelet i SHL när han debuterade mot Oskarshamn i lördags. Det ska bli kul att följa ”Lill Fimpens” resa framöver.

Veckans… Jag hade väl fel
Jag var knappast överdrivet positiv till Växjös värvning av Casey Bailey för drygt en måndag sedan. Hittills får jag nog snällt konstatera att jag hade fel och Växjös sportchef Henrik Evertsson hade rätt.
Bailey har varit pålitlig och gett Växjö lite bredd och ett bra skott utan att han för den delen sticker ut.

Veckans… Match
Det var en riktigt toppmatch som bjöds på mellan Frölunda och Rögle i lördags. Tufft spel, mycket målchanser och högt tempo.

Veckans… Comeback
I måndags gjorde Oskarshamns Oskar Nilsson comeback efter den otäcka skada han ådrog sig mot Växjö i slutet av september. I lördags mot Djurgården, i Nilssons första hemmamatch, mottogs han med ett fint tifo vilket säkerligen värmde i den populäre backens hjärta.

Veckans… Tack och bock
Jag tycker det var fint och framförallt en värdig avslutning som domaren Daniel Winge fick i torsdags när han dömde sin sista match, Fint av publiken att dessutom applådera Winge.

https://twitter.com/SHLse/status/1213067806318743554?s=20

Veckans… Bakom ryggen

https://twitter.com/cmoresport/status/1211731275238821888?s=20

Veckans… Argaste

https://twitter.com/RoadLaker/status/1211777469952516096?s=20

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström