Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Sämsta tänkbara

Det var det sämsta tänkbara som kunde hända för Juniorkronorna att Skellefteås Jacob Olofsson tvingas tacka nej till JVM. En redan svag forwardssida tappar nu den tilltänkta toppcentern.

Jag har tidigare varit inne på att Sverige har den svagaste forwardssidan på många år och Jacob Olofsson som, i avsaknad av David Gustafsson, var tänkt som förstecenter tvingas alltså ställa in sin medverkan i JVM. Det är ett mardrömsliknande besked. Faktiskt.
Även om Jacob Olofsson inte är den bästa spelaren är det likväl den kanske viktigaste forwarden. Dessutom är han formstark efter en stark avslutning med Skellefteå efter en trevande inledning som störts av skador och en långdragen historia med halsfluss.
Vem ska ta hans roll och plats? Jag ser faktiskt ingen given ersättare och det oroar.

Jag lider såklart med Jacob Olofsson och också med förbundskaptenen Tomas Montén. Tar sig det här laget förbi en kvartsfinal är det mer än godkänt.
Ska jag lyfta fram något positivt får det nog ändå bli att Juniorkronarna för första gången på många år kan slå ur underläge.

För Sveriges del är det bara hoppas att Winnipeg släpper David Gustafsson. Annars kan det bli väldigt tufft nere i Tjeckien.

Tack för att ni tog er tid

Sanny