Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Spelar sin bästa hockey

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under den gångna veckan och lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #11

Målvakt:

Dominik Furch Örebro (2)

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN /

När Örebro, efter tre raka förluster, behövde komma upp på vinnarspåret igen var det den briljante Dominik Furch som visade vägen genom att hålla nollan mot Oskarshamn.
Faktum är att det faktiskt var Furch första nolla den här säsongen detta till trots att han stått för en fenomenal höst.
Även om Örebro radat upp några förluster kan jag inte direkt påstå att jag känt någon vidare oro eftersom Furch alltid ger sitt lag chansen att vinna i matcherna han spelar.

Bubblare: David Rautio Luleå

Backar:

Daniel Gunnarsson Leksand

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Den spelskicklige backen har svarat för en stark vecka och var i allra högsta grad en avgörande faktor till att Leksand kunde ta tre enormt viktiga poäng hemma mot Oskarshamn i torsdags. Mot Skellefteå i lördags följde Gunnarsson upp med en helgjuten insats  när Leksand så när tog poäng på bortaplan.
Det känns som om Daniel Gunnarsson växlat upp och spelar sin bästa hockey, fullt på den nivå som gjorde honom till en fruktad och bra back i Luleå för sex, sju år sedan.
Kanske dags att förlänga Gunnarssons utgående kontrakt redan nu?

Jonathan Pudas Skellefteå (2)

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

En fin vecka av Jonathan Pudas som svarade för tre mål varav det sista var det matchavgörande 3-2 målet i powerplay mot Leksand i lördags. Rent offensivt är Pudas en av seriens bästa och mest fruktade vilket han visade under veckan. Med tre nya poäng är Pudas nu uppe i 18 vilket är näst bäst av backarna i serien efter Rögles Kodie Curran.

Bubblare: Oscar Engsund Luleå, Jonas Ahnelöv Leksand

Forwards:

Victor Ejdsell Färjestad

Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN /

Under veckans två matcher svarade Victor Ejdsell för tre mål och två assist och överlag ett väldigt bra spel. Ejdsell strålar av självförtroende och har visat prov på sin fina spelförståelse och spelskicklighet med några briljanta framspelningar likväl som han avlossat sitt distinkta och fruktade skott.

Linus Johansson Färjestad

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Färjestads kapten gör aldrig en dålig match och med sitt rejäla och uppoffrande spel bidrar han oavsett matchbild. Den gångna veckan adderas också en offensiv explosion i form av sex poäng (!) på två matcher till det hårda jobbet vilket är ett otroligt bra facit för en spelare som jag betraktar som mer av en defensiv center.

Per Åslund Färjestad (2)

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Under de fem säsonger som jag plockat ut Veckans lag har jag aldrig tidigare haft med en kedja från ett och samma lag. Ni som sett trions prestationer under veckans två tuffa bortamatcher mot Malmö och Luleå förstår såklart hur givna dem ändå är i Veckans lag.
Per Åslund har svarat för en fenomenal comeback efter den skadefyllda säsongen han hade i fjol och den gångna veckan kunde han addera ytterligare tre poäng till sitt personliga konto. Åslund är en smart spelare som kan spela i alla spelformer och insatsen mot Luleå, rent taktiskt, var fulländad och en avgörande faktor till segern.

Bubblare: Juhani Tyrväinen Luleå, Patrik Lundh Linköping, Erik Josefsson Växjö

Coach:

Johan Pennerborn Färjestad (2)

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Färjestad plockade hem full pott under veckan och såklart ska Johan Pennerborn belönas för sin taktiska briljans.
Mot Luleå i lördags var det hemmalaget som tog kommandot men det var tydligt hur Pennerborn och Färjestad försökte stänga mitten av banan och hålla ett formstarkt Luleå på utsidan. I den andra och tredje perioden fick Färjestad spelet mer dit dem ville och även om matchen var jämn var segern i sig inte på något sätt oförtjänt.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Vi var många som blev förvånade när Brynäsbacken Victor Söderström lämnades helt utanför JVM-truppen. En som däremot kom med och som det går att skriva spaltmeter- och prata timvis om är Luleås Nils Lundkvist. Återigen har backen svarat för en briljant vecka och han lyser verkligen av självförtroende.

Veckans… Nollor
Linköpings Jonas Gustavsson, Växjös Victor Andrén, Luleås David Rautio, Malmös Oscar Alsenfelt och Örebros Dominik Furch höll alla nollan under veckan.

Veckans…. Zzzzömnigaste
Malmö mot Linköping i lördags. Herregud så tråkigt. De här två lagen har den unika och mindre smickrande förmågan att få ut det sämsta av varandra när de möts. Jag kommenterade lagens senaste möte och det var heller ingen sprudlande tillställning.
Nu tror jag visserligen knappast Linköping bryr sig nämnvärt och istället känner sig tillfreds med att ha plockat fem av sex poäng under veckans två matcher.

Veckans… Heaven and hell
Att HV71 ena dagen förlorar med 4-0 hemma mot Luleå för att drygt 40 timmar senare vinna borta mot Frölunda med 4-2 belyser hur oförutsägbar ligan är och hur små marginalerna kan vara.

Veckans… Miss
Det var såklart ett misstag, ett stort sådant, när domaren blåste av på tok för tidigt i samband med att Växjö gjorde sitt 4-3 mål mot Brynäs i lördags.
Jag förstår Sam Hallams utbrott efter matchen men är inte enig i kritiken att domaren ska stängas av för sitt misstag.
Jag brukar vanligtvis kliva ned från min piedestal och rida ut på min rosa häst och ta domarna i försvar när kritiken kan vara för onyanserad. Den här gången förstår jag dock frustration hos Hallam men nog tror jag att SHL i grunden hellre hade velat behålla kritiken internt istället.

Veckans…Räddning

https://twitter.com/cmoresport/status/1203335771505266689?s=20

Veckans… Passning 

https://twitter.com/cmoresport/status/1202670075897143298?s=20

Veckans… Kodie Curran

https://twitter.com/cmoresport/status/1202670123942916102?s=20

Veckans… Mål

https://twitter.com/cmoresport/status/1203392807920177152?s=20

Veckans…. Auktion

https://twitter.com/cmoresport/status/1203362905854533632?s=20

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström