Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Jag är oerhört imponerad

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under den gångna veckan och lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #10

Målvakt:

Niklas Svedberg Djurgården (2)

Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN /

Det är med ett helt annat lugn som Niklas Svedberg uppträder med just nu tillskillnad mot hur det såg ut i Timrå förra säsongen. Sett till själva spelet mellan stolparna är Svedberg inte i närheten av så aggressiv som han var i fjol och hamnar därför mer rätt i sitt positionsspel vilket inger ett större lugn. Det känns som om Svedberg strålar av självförtroende och trygghet just nu.

Bubblare: Viktor Andrén Växjö

Backar:

Erik Gustafsson Luleå (2)

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN /

Match efter match, byte efter byte, powerplay som boxplay. Så stringent och dominant.
Erik Gustafsson står för en trygghet och ett lugn i spelet som gör honom till Luleås, i särklass, viktigaste spelare.

Nils Lundkvist Luleå (2)

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Luleå är seriens bästa lag och och dessutom har man också seriens bästa backpar med ovan nämnda Erik Gustafsson och unge Nils Lundkvist. Med tre nya poäng under veckans två matcher har Lundkvist svarat för 16 poäng på 22 matcher en noteringen han är poängbäst med i Luleå och faktiskt tvåa i backarnas poängliga efter Rögles Kodie Curran.
Jag är oerhört imponerad av Lundkvists spel den här säsongen och ser jag bortom mål och poäng är det en spelare som utstrålar både lugn och pondus i framförallt spelet med puck.

Bubblare: Kodie Curran Rögle, Victor Söderström Brynäs

Forwards:

Taylor Matson Rögle

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Ser man enbart till statistiken kan säkert många ifrågasätta huruvida Matson faktiskt ska vara med i Veckans lag. Ser man till det jobb han lägger ned och den fenomenala arbetsinsats han stod för i derbyt mot Malmö är han given. Jag törs nog påstå att Matson kan ha svarat för sin bästa match under sina sex år i Rögle i derbyt. I ett lag som redan inför derbyt mot Malmö präglades av skador fick Matson ta en ännu större roll när både Nick Sörensen och Dominik Bokk tvingades kliva av. Och som han gjorde det.

Daniel Viksten Färjestad

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Att Färjestad hade förväntat sig en mer offensiv utdeling från Daniel Vikstens klubba är nog ingen hemlighet. När den uteblivit har Viksten istället underkastat sig en roll som en mer utpräglad defensivspecialist med ett lojalt och uppoffrande spel. På senare tid har Viksten fått ett större förtroende och i en kedja med Oskar Bäck och Carl Jacobsson har han hittat fin kemi och offensiv produktion.

Simon Önerud HV71

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN /

Precis som hela HV71 inledde Simon Önerud veckan svagt med en slätstruken insats mot Örebro. Därefter har HV tagit två raka segrar först mot Växjö och sedan mot Brynäs.
På veckans tre matcher har Önerud svarat för tre mål och en assist och varit en bidragande orsak att HV studsade tillbaka direkt efter den genomusla insatsen mot Örebro i tisdags. När Önerud är på hugget och påkopplad är han ett fysiskt- likväl som ett offensivt hot

Bubblare: Jordan Boucher Örebro, Anton Hedman Djurgården, Patrik Carlsson Frölunda

Coach:

Johan Pennerborn Färjestad

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Två rätt tuffa matcher, mot Skellefteå och Frölunda, gav sex poäng och två publikfester som ramades in med två spektakulära hyllningar av Mikael Johansson och Peter Nordström.
Färjestad har tightat till sin defensiv betänkligt och revanschen mot Frölunda i lördags var nog viktigt efter utklassningen i CHL för knappt två veckor sedan. Fortsatt är det offensiven som sticker ut och den är förbannat rolig att titta på.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Luleås Nils Lundkvist fortsätter att briljera i match efter match. Den gångna veckan var inget undantag.

Veckans… Nolla
Djurgården Niklas Svedberg höll nollan mot Leksand i torsdags vilket var den enda nolla som registrerades i veckan.
Värt att lyfta fram är att även Viktor Andrén höll nollan i de 40 minuter han fick spela mot HV71 i torsdags efter det att han ersatt Erik Källgren.

Veckans… Notering
Djurgårdens Linus Hultström gjorde ett av målen när Djurgården vann över Örebro i lördags. Det var för övrigt femte matchen i rad som backen nätade. Starkt.

Veckans… Hyllningar
Färjestad är skickliga på att locka publik till arenan och med två spektakulära och välregisserade hyllningar i form av Mikael Johansson och Peter Nordström lär folk leta sig tillbaka för att se hockey även framöver.

Veckans… Matcher
Rivaliteten mellan Rögle och Malmö är påtaglig precis som den är mellan Färjestad och Frölunda. Med andra ord ingen tillfällighet att dessa matcher också blir sevärda och väldigt intressanta.

Veckans… Mest efterlängtade
Jag tror nog att Djurgårdens Sebastian Strandberg drog nog en suck av lättnad när han skickade in sitt första mål för säsongen. Strandberg som inför matchen stod noterad för fina elva assist på 19 matcher men med en irriterande stor fet nolla i målkolumnen. Den fick han äntligen, för hans del, radera bort och nog tusan har det varit frustrerande och till viss del en missräkning för Strandberg som målmässigt exploderade under slutspelet i fjol med sju mål.
Att säsongens första mål skedde när Örebro jagade reducering och hade plockat ut målvakten Dominik Fürch är ingen som kommer att minnas.

Veckans… Jag orkar inte mer
Fixa till det här med målgården nu.

Veckans… Mål

https://twitter.com/cmoresport/status/1200132276308389888?s=20

Veckans… Korv med bröd

https://twitter.com/cmoresport/status/1199423434767425536?s=20

Veckans… Det lönar sig att skjuta

https://twitter.com/cmoresport/status/1200165712175796226?s=20

Veckans… Småkryp

https://twitter.com/RoadLaker/status/1200819607310868487?s=20

Veckans… Roadlaker

https://twitter.com/RoadLaker/status/1201137107642785792?s=20

Till sist. Lyssna gärna på podden Sanny & Svensson

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström