Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Gör om, gör rätt. Nu!

Hyllningar, rivalitet, presskonferens, målgård och en regeltolkning som bör ses över är det jag plockar fram när jag summerar veckan som gått.

Veckans… Hiss

Under loppet av 48 timmar stod Färjestad för två högklassiga hyllningar när man i torsdags tackade av Mikael Johansson för att igår hissa upp Peter Nordströms tröja i taket i Löfbergs Arena.
Det gläder mig att lagen tagit det här med hyllningar och avtackningar till en helt ny och storslagen nivå. Det kan aldrig någonsin bli för mycket eller för stort.
När Nordströms tröja hissades igår var bägge lagens spelare och ledare lyriska gästande Frölundas Johan Sundström och Roger Rönnberg såg det som en ynnest att få vara på plats. Det är respekt.
De senaste åren har HV’s David Petrasek, Frölundas Niklas Andersson och Färjestads Rikard Wallins tröjhissingar stått ut och får fungera som förebilder för framtida lag som ska ära en spelare med tröjan i taket.
Jag gillar skarpt att klubbarna tagit det till en ny nivå och står för arrangemang i världsklass.
När väl Peter Nordströms tröja hade hissats till taket bjöds det på en riktigt toppmatch mellan två vassa lag där Färjestad var rejält revanschsugna efter fiaskot i CHL förra veckan.
Matcherna mellan Färjestad och Frölunda känns mer och mer som ett renodlat rivalmöte vilket vi har lite för få av i dagens SHL.
Som ni kanske minns gillade jag Frölundas fräckhet och roliga tilltag i samband med matchen förra veckan som spär på rivaliteten mellan lagen och medföljande känslor.
Efter matchen igår, på den vanligtvis så trötta presskonferensen, anklagade Färjestadas tränare Gereon Dahlgren Frölundas spelare för att ramla enkelt. Det fick Roger Rönnberg att koka av ilska men likväl höll Frölundacoachen ett imponerande och föredömligt lugn och efterfrågade specifika situationer han skulle kolla på utan att få svar från Dahlgren.
Den 18e januari möts lagen igen.
Jag längtar redan.

Färjestads Peter Nordström tröja hissas till taket i Löfbergs Arean innan matchen mot Frölunda igår.  Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Veckans… Diss

Förra veckan dömdes Luleås Jack Connollys mål bort mot Brynäs eftersom det fanns en klubbspets i målgården med en minimal kontakt på Brynäs målvakt Joacim Eriksson. 
Den här veckan har Växjös Marcus Davidsson och Rögles Simon Ryfors mål också dömts bort av precis samma anledning. Jag hävdar fortfarande att regeln måste tolkas och bedömas på isen i en större utsträckning och att framförallt Situationsrummet och domarna gör det alltför enkelt för sig själva och inte längre gör en bedömning kring huruvida målvakten blir störd eller ej.
Spelarna gnäller, publiken förstår ingenting och många av domarna vill inte heller ha det så här. Eftersom klubbarna (lagkaptener, tränare och sportchefer) bestämde att dem vill ha denna regeltolkning i somras är det här och nu ert förbannade ansvar att få till en förändring.
Inte till nästa säsong utan till nästa omgång!
Kalibrera regeln och gör ett uttalande på tisdag eller onsdag och redogör vad ni kommit fram till.
Vi skriker efter fler mål och bara på drygt en vecka har tre bra hockeymål dömts bort.
Är det hållbart att fortsätta med denna bedömning (eller icke bedömning) och framförallt, lockar det publik till arenorna? Det sistnämnda är faktiskt en rätt viktig aspekt ändå.
Gör om, gör rätt. Nu!
Det är faktiskt SHL och dess 14 lags förbannade ansvar och skyldighet.

https://twitter.com/cmoresport/status/1200809717506985986?s=20

Tack för att ni tog er tid

Sanny