Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Jag är tveksam

Är Henrik Evertsson ett geni eller har han blivit fullkomligt galen?
En sak är säker, efter flertalet tveksamma värvningar finns det anledning att ifrågasätta honom.

Under många år har jag och många med mig rankat Henrik Evertsson som en av seriens bästa sportchefer. Hans förmåga att lyckas knyta till sig skickliga spelare, ofta i lägen då marknaden ansetts vara helt död, och sättet han konsekvent hållit vid en lönestruktur och inte betalat spelare i tredje- fjärdekedjan orimliga löner är något jag respekterar.
Men sett till i fjol och den här säsongen finns det anledningen att ifrågasätta Evertsson men frågan är om det någon i Växjö som ens vågar göra det?
Jag tycker att han sätter en del av sin egen trovärdighet på spel genom att värva en breddspelare i form av Casey Bailey.
I fjol var första gången som Bailey provade på spel i Europa och sett till statistiken är det inget som skrämmer eller imponerar beroende på vilket lag du sympatiserar med. I en liga som KHL, som inte har samma och fart och intensitet som SHL, hade Bailey svårt att anpassa sig till den större isytan. Hur ska det gå i SHL är min spontana känsla och har Växjö den tiden med en anpassningsperiod om ca en månad?
Det handlar helt enkelt om en renodlad breddspelare och är det verkligen det Växjö är i behov av?
Bortsett från Emil Pettersson, Roman Horák, Brendan Shinnimin och nu skadade Richard Gynge har Växjö för få spelare för toppkedjorna och därför anser jag att behovet för just bredd inte nödvändigtvis är direkt akut. Om Växjö haft en offensiven som levererat hade jag förstått värvningen i en större utsträckning.

Jag är införstådd med att Henrik Evertsson är väldigt respekterad i Växjö efter det han gjort för föreningen under många år. Utan hans engagemang, kunskap och driv hade aldrig Växjö varit den maktfaktor men ändå varit under många år. Det måste man respektera.
Med det sagt. Nu säger jag inte på något sätt att Evertsson ska lämna sitt jobb, det vore direkt idiotiskt, men jag undrar om det är någon i Växjö som ens vågar ifrågasätta honom. Eftersom det bytts ut en del folk på tunga positioner och med den statusen som Evertsson har är frågan berättigad.
Därför kommer Evertsson precis som Växjö att ha en stor press på sig framöver att då värva ett osäkert kort som Casey Bailey är ändå rätt vågat. Eller kanske inte eftersom ingen ändå vågar att ifrågasätta Evertsson.

Det kan säkert bli lyckosamt även om jag är tveksam. I så fall är det en ren chansning som spelar Henrik Evertsson i händerna mer än att han fått visa prov på den skicklighet vi sett tidigare år.
Med tanke på hur låg träffsäkerhet som Evertsson haft på sina värvningarna de senaste åren är det rätt vågat att värva en renodlad breddspelare.

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny