Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

There’s a new sheriff in town

Den naturliga arvtagaren till Joel Lundqvist sköt Frölunda vidare i Champions Hockey League i en match som var precis så underhållande som jag på förhand hoppades på.

Jag hade höga förväntningar på CHL mötet mellan Frölunda och Färjestad och satan i mig, det här var en spännande och rakt igenom underhållande match.
Frölunda, tack för en uppvisning av vinnarmentalitet, karaktär och klass. Det var mästerligt rakt igenom och en maktdemonstrationen som skickar signaler till resten av hockey-Sverige och kanske även hockey-Europa om man så vill.

Förutsättningarna var enkla. Frölunda var piskade att vinna med minst tre mål annars var äventyret i Europa slut och trots att Färjestad är ett bra lag hade det setts som ett misslyckande.
Jag vet att Roger Rönnberg pratat mycket om vikten av att spela den här typen av matcher och skaffa sig goda vanor att prestera som bäst i pressade lägen.
Kaptenernas kapten Joel Lundqvist kom till spel trots uppenbara smärtor och som han själv beskrev som mörbultad efter den smäll han fick för en vecka sedan. Det är klart att det skickar signaler till gruppen om matchens dignitet och Lundqvist var som vanligt nyttig men den här kvällen fick han se sin efterträdare briljera. Den dagen som Lundqvist bestämmer sig för att lägga av är det Nicklas Lasu som kommer vara den som sätter ribban för hur man som Frölundaspelare ska agera och den som Roger Rönnberg kommer luta sig  mot i en ännu större utsträckning.
När läget var som mest pressat var det Lasu som klev fram, spelade uppoffrande, höll i pucken, drog på sig utvisningar och framförallt svarade för ett hattrick och sköt Frölunda vidare i CHL.
Nicklas Lasu har, precis som Lundqvist, en pondus omkring sig som i kombination med en envishet och tillsynes rätt trubbig och argt uppträdande gör honom älskad av de egna spelarna och förmodligen illa omtyckt av motståndarna.
Det man vet med Lasu är att han alltid ger allt, oavsett roll, och med förmågan att höja sig i viktiga matcher. Det är egenskaper som rätt vagt beskrivs som ”vinnarskalle” något som, på grund av dess utslitna användning, delvis har tappat betydelse. För mig handlar det om att svara för prestationer likt den idag för att över tid vinna trovärdighet som ”vinnarskalle”.

Jag förstår att det säkert, för den allmänna hockey supporten, kan vara svårt att tycka om Frölunda.
Se det som en ren avundsjuka.
Jag tror alla klubbar vill vara där Frölunda befinner sig nu med spelare Joel hans arvtagare Nicklas.

Frölunda har som målsättning att vinna både CHL och SM-guld.
Efter dagens uppvisning är frågan återigen befogad:
Vem kan ens hota Frölunda?

Nicklas Lasu sköt Frölunda vidare mot sitt mål att försvara sin titel i CHL.  Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny