Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

CHL-feber

Är det möjligtvis så att jag drabbats av CHL-feber?
Nja. Inte riktigt men visst har turneringens status ändå höjts de senaste åren?
Oavsett vad man tycker om turneringen förväntar jag mig en riktigt sevärd toppmatch ikväll.

Jag har inte varit någon större fanatiker av CHL genom åren eller dess föregångare European Trophy som jag själv spelare under mina sista år.
Till stor del på grund av Frölundas framfart de senaste åren har mitt intresse gått från i grunden ingenting till åtminstone ljummet.
När det väl vankas semi och final är det i regel hög kvalité på hockeyn och tämligen underhållande.
Under försäsongen ser jag på turneringem som ett steg upp jämfört med träningsmatcher men när SHL väl är igång känns det i regel rätt ointressant.
Men nu… När det kommer till vinna eller försvinna-matcher finns det ändå en viss nerv, i synnerhet när två svenska lag möts.

Djurgården tar emot Skellefteå, låt oss stanna upp här.
Vill någon av lagens ens gå vidare?
Jag menar spelarna alltså. Just nu är det mest ett nödvändigt ont att behöva spela dessa matcher för både Djurgården och Skellefteå vars form i SHL inte är mycket att skryta över. Skulle en seger och avancemang i CHL göra någon skillnad för självförtroendet? Jag är tveksam.
Även om föreningarna tycker det är viktigt och spelarna utåt sätt uttalar sig hur betydesefullt det är att gå vidare är jag tveksam.
Visst. Respektive styrelse vill såklart ta sig långt och exponera sig i Europa medan spelarna lär ha en mer tillbakadragen hålling. På ren svenska tror jag många spelare ger blanka fan i om de går vidare eller ej.
Därför kommer jag välja bort Djurgårdens match mot Skellefteå (startar klockan 20:00) till förmån för Frölunda mot Färjestad.
Eftersom Frölunda är det lag i Sverige som allra tydligast satsat och satt prestige i CHL ska det bli spännande att se hur dem tar sig an matchen för att lyckas vända på det tremåls underläge man har emot sig från matchen i Karlstad förra tisdagen. Det var å andra sidan lite av ett ”drömresultat” (nåja) för Frölunda som ett tag låg under med fem mål.
Att Frölunda kan vinna med minst tre mål ser jag absolut inte som en omöjlighet. Tvärtom. Det här är fortsatt vidöppet.

Både Färjestad och Frölunda , tillskillnad från Djurgården och Skellefteå, är med i den absoluta toppen i SHL och kan därför på ett tydligare sätt satsa på CHL.
Det är inte hela världen om Färjestad eller Frölunda förlorar sina respektive matcher i SHL på torsdag och därför förväntar jag mig full satsning från bägge lagen idag.
Även om det är två svenska lag som möts så har CHL matcherna en tendens att vara mer öppna och sevärda än i ”serielunken”.
Frölunda lär gå ut stenhårt och satsa offensivt för att ta igen det tremåls underläge man har med sig från den första matchen även om Roger Rönnberg kommer prata om tålamod, balans och välja sina lägen.
Är det något som Rönnberg och hans Frölunda vet är det att Färjestads offensiv är sylvass och ett desperat spel och rena chansningar att skapa målchanser kommer att straffa sig.
Hur som. Rent hockeymässigt, oavsett vad man anser om CHL eller Färjestad och Frölunda, kommer matchen i sig bli väldigt underhållande. Det törs jag ta gift på.
Förutom ovan nämnda svenska lag har Luleå skaffat sig ett bra resultat borta mot Bern när man vann med 3-0 och kommer med största sannolikhet att gå vidare.
Det känns mer eller mindre osannolikt att ”Bulans Boys” kommer att sumpa drömläget att ta sig vidare till kvartsfinal.

Vad säger ni, känner ni av den stigande pulsen för CHL?

Returmöte mellan Frölunda och Färjestad där de regerande mästarna är i brygga.  Photo: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Matchen ser ni på SVT med start klockan 18:00.

Tack för att ni tog er tid

Sanny