Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Helt oacceptabelt uselt

Ny vecka och nya saker att lyfta fram när jag hyllar Brynäs och en målvaktslegend samt att jag dissar en klubb som är rejält på dekis just nu.

Veckans hiss

Jag tycker rent generellt att vi inom svensk hockey är ganska dåliga på att hylla våra nuvarande- eller framförallt gamla hjältar. Därför blev jag väldigt glad när Brynäs hyllade Johan ”Honken” Holmqvist innan matchen mot Skellefteå igår.
”Honken” ska alltid ha haft en dröm att en gång få avsluta sin karriär i Brynäs.
Igår besannades så äntligen den drömmen när Brynäs sportchef Michael Sundlöv överraskade ”Honken” genom att erbjuda honom ett kontrakt som gällde över dagen.
Snyggt agerat av Brynäs. Jävligt snyggt.
Nu tycker jag visserligen att klubben och dåvarande sportchefen Stefan Bengtzén försummande den möjligheten 2017 när behovet av ”Honken” var stort och man istället valde att skriva kontrakt med Linus Fernström.

Jag har spelat med och mot ”Honken” massvis med gånger och hyser en stor respekt för honom som människa.
Alltid ödmjuk, lugn och sympatisk utanför isen med en jäkla tävlingsinstinkt och tjurskalle när det kom till träning och match.
Johan ”Honken” Holmqvist förtjänar respekt för de 19 år han gjorde på absoluta toppnivå och kommer bli ihågkommen som en av de absolut bästa svenska målvakterna genom tiderna.
Det var fint att ”Honken” rent formellt fick avsluta sin karriär med klubben i hans hjärta.

https://twitter.com/cmoresport/status/1195755550522384385?s=20

Veckans diss

I fjol var AIK en absolut maktfaktor i Hockeyallsvenskan och föll på det berömda målsnöret både mot Oskarshamn och Leksand för att få möjligheten att kvala sig till SHL.
I år däremot har allt, absolut allting, gått käpprätt åt helvete.
Det är på en sådan otroligt låg nivå och faktiskt helt oacceptabelt uselt. Tre vinster efter full tid på 19 matcher, nio raka förluster och ett spel som är nästintill skrattretande dåligt är inte värdigt klubben.
Ser jag på spelartruppen är den på pappret helt okej med en del spetsiga namn.
När jag pratade om AIK´s trupp med en sportchef i Hockeyallsvenskan inför säsongen så förutspådde denna person att AIK skulle floppa med anledningen att många av lagets nyförvärv hade dålig karaktär och citat ”en del spelare skulle jag inte ens ta i med tång och aldrig vilja ha i mitt lag”.
Huruvida det handlar om dåliga karaktärer, svagt ledarskap eller ett fullständigt uselt rekryteringsarbete av sportchefen Anders Gozzi låter jag vara osagt.
Nu handlar bara om att rädda det som räddas kan och det skulle absolut inte förvåna mig om man drar i livlinan och sparkar coachen Jussi Salo.
Men för guds skull Anders Gozzi, plocka inte in en coach med bäst före-datum som passerats för tio år sedan. Jag är tveksam om det är rätt väg att gå men är dessvärre rädd att Gozzi har en sådan panik att han ändå väljer den vägen.

Oskar Drugge och hans lagkompisar deppar efter ännu en förlustFoto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny