Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Frågorna jag söker svar på

Hur ska Brynäs spela, studsar Frölunda tillbaka, har Sam Hallam slipat på sin defensiv och har Djurgården återhämtat sig efter flertalet svaga matcher?
Det är några av frågor jag söker svar på när SHL drar igång igen efter 13 dagars uppehåll.

Jag minns att jag som spelare tyckte att det var ganska ovisst, både som individ och lag, att veta var man stod efter ett landslagsuppehåll. Dels att det varit en tid med träningar och tung belastning och en utmaning att direkt koppla på mentalt och ta sig in i matchsituationer.
Det spelade i grunden ingen roll om man låg i toppen eller i botten av tabellen utan där fanns ändå en form av stress som åtminstone jag tog mig an matcherna med.

Jag tror uppehållet har kommit väl till pass för framförallt lagen i botten av tabellen. Linköping som haft det ganska rörigt med dåligt spel samt spelare in- och ut i laget har garanterat mått bra av att få träna ihop sig och försökt slipa till en stabil defensiv. Att Linköping dessutom avslutade med två raka segrar innan uppehållet har nog stärkt tron på spelidén.
Växjö har i lugn och ro kunnat analysera läget och sett till spelet finns saker som ändå varit bra men mycket handlar om att tighta till defensiven och våga vara aggressiv i egen zon. Jag vet av erfarenhet att det kan vara svårt om man inte fullt ut litar på sin målvakt men att enbart hänga ut, i det här fallet Viktor Andrén, är inte rättvist.
Det handlar dock om tillit för att våga vara aggressiv och litar man inte på varandra infinner sig en passivitet. Därför förväntar jag mig en större tydlighet i Växjös spel utan puck och att man faktiskt nött försvarsspel under träningsperioden.

Kvällens matcher:

Färjestad- Brynäs

Nu ska Brynäs börja spela enklare och prioritera defensiven igen…  Som jag så många gånger tryckt på, hur vill man egentligen spela?
Färjestad visade upp ett lysande spel i CHL mot Frölunda i tisdags med en sylvass offensiv. Färjestad klara favoriter.

Skellefteå- Växjö

De här lagen har stött på varandra mycket genom åren och faktum är att detta är 49e gången som Sam Hallam coachar mot Skellefteå sedan han tog över som huvudtränare i Växjö i oktober 2012. För Växjö handlar det om att matcha Skellefteå arbetskapacitet, stänga av deras spel mellan backarna/upp i mitten och istället få backarna att transportera pucken.
Kan Skellefteå i sin tur inleda med samma fart och frenesi som i tisdags mot Djurgården i CHL kan ett vingklippt Växjö med ett skört självförtroende få problem.

HV71- Rögle

Skåningarna har en sviktande form som man ändå inte ska dra några större växlar kring eftersom skador på flertalet nyckelspelare har stört. Dennis Everberg är fortsatt satt ur spel medan Kodie Curran åter är spelklar.
Lagen möttes i premiären och då körde Rögle över HV71. Revansch idag?

Malmö- Oskarshamn

Allt annat än en hemmaseger vore en skräll. Speciellt med tanke på att Malmö på senare tid fokuserat på det hårda jobbet och vad man kan kräva av varandra.

Linköping- Leksand

När jag ser på Linköpings trupp och så kan jag konstatera att laget absolut inte ska vara seriejumbo. De två segrarna man plockade innan uppehållet lär ha gett lite självförtroende och därför ska det bli intressant att se kvällens match som är kolossalt viktig. I händelse av seger går Linköping om Leksand i tabellen.
Precis som Linköping tog Leksand även två raka segrar innan uppehållet vilket gav en boost precis som att powerplayspelet äntligen fick utdelning. Idag får masarna även tillbaka Jonas Ahnelöv vilket betyder att man för första gången kan matcha Ahnelöv, Johan Fransson, Mattias Karlsson och Daniel Gunnarsson i samma match.

Frölunda- Örebro

Göteborgarna lär vara revanschsugna efter förlusten och den nonchalanta defensiva insatsen man svarade för mot Färjestad i tisdags. Några frågetecken finns för nyckelspelare som Sundström, Lindqvist och Gormley.
Örebro är ett av seriens bästa kontringslag och om man lyckas vara kompakta i defensiven har man stor chans att plocka poäng även ikväll.

Djurgården- Luleå

Det här är en match som väcker känslor. Luleås maskineri har brummat igång ordentligt och oavsett match, hemma eller borta har man alltid vinstchans.
Vad gäller Djurgården så var den sista veckan innan uppehållet usel och en period av träning och återhämtning kom därför lägligt. Det ska bli intressant att se hur Djurgården kommer ut idag eftersom jag, tillskillnad från Luleå, hittills har haft svårt att veta och förutspå vilken nivå som stockholmarna spelar på från match till match.

Robert Ohlsson lär precis som jag vara nyfiken på vilket spel hans lag visar upp idag.  Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

* * * * * * * * * * * *

Klockan 18:30 kör vi igång på Cmore och ger er det hetaste inför kvällens matcher.
Häng med oss då.

Tack för att ni tog er tid

Sanny