Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Precis vad Djurgården behöver

Djurgården avslutade den sista veckan innan landslagsuppehållet på sämsta tänkbara sätt med tre raka förluster och behovet av energi utifrån kändes som akut. Spelet har inte stått att känna igen och under de första 17 matcherna har jag saknat fart och kreativitet i spelet.
Med Dick Axelsson i laget ökar chanserna att bli ett mer spelförande- och kreativt lag som kan driva upp tempot i spelet.

Fjolårssäsongen var stundtals rätt medioker från Dick Axelssons sida innan han växlade upp ordentligt i slutspelet där han tillsammans med Sebastian Strandberg var den mest framstående spelaren när stockholmarna gick till final.
Jag är övertygad om att Axelssons rätt avslappnade och glädjefyllda närvaro kommer ge Djurgården den energi som man saknat på slutet. Sett till spelet är det en mönsterbrytare av rang och bortsett från möjligtvis Michael Haga har Djurgården i den spelartypen i truppen. Axelsson kan skapa chanser på egen hand och hitta ytor till medspelare i farliga lägen något som Djurgården haft stora problem med.
Ser man till skott i den inre skottsektorn är Djurgården ett av seriens sämsta lag trots att sportchefen Joakim Eriksson igår sa följande till Hockeynews:
”Vi har näst mest avslut från skottsektorn vad gäller farliga avslut, bara Frölunda har mer.”
Nej. Djurgården är det fjärde sämsta laget och bara Malmö, Linköping och Oskarshamn är sämre.

I grunden tror jag att Djurgården helst velat haft Axelsson i träning med laget ett par, tre veckor innan han anses vara spelklar. Men med tanke på hur spelet sett ut på slutet tror jag man kommer använda honom snabbare än så.
Och det är klart. Axelsson lär inte vara i sitt livs form men är det något som man vet med honom är det att han inlednings kan dominera matcher på ren inspiration. Det lär han ha massvis av nu och jag tror också att det här uppehållet gjort honom är mer motiverad att förlänga sin karriär.
Jag är övertygad om att Axelsson kommer bli en positiv injektion och är precis vad Djurgården behöver förutsatt att han klarar av att hålla sig frisk.

Dick Axelsson är tillbaka i Djurgården för att jaga sitt tredje SM-guld.  Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny