Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Tror de fasar för ett eventuellt kval

Ny vecka och nya saker att lyfta fram när jag dels hyllar Modo och Björklöven samt dissar ett på pappret väldigt strakt Tre Kronor.

Veckans hiss:

För en hockeyälskare som mig ställdes jag inför valet att antigen se NHL’s jippoarrangemang eller toppmatchen mellan Modo och Björklöven.
Valet har nog aldrig varit enklare.
Alltså. Såklart. I NHL finns världens bästa spelare men två lag, Buffalo och Tampa, som engagerar mig lika mycket som en hallonbuske utan hallon går inte att jämföra med ett känsloladdat möte mellan två stora rivaler som just nu spelar väldigt bra hockey.
Jäklar i mig. Sicken match vi fick se.
När var det senast sådant tryck och förväntan inför en match som igår i Örnsköldsvik, 2007 kanske?
Modo är stekheta och även om kanske Björklöven stundtals var det bättre laget, framförallt i den första perioden, plockade hemmalaget sin tionde (!) raka seger.
För några år sedan snackades det om ”Wild Cards” som SHL skulle dela ut till ”rätt” lag som en fribiljett till att få spela i den högsta serien. Då var Modo ett av SHL lagen och huruvida dem propagerade för detta omdömeslösa påfund låter jag vara osagt men jag tror inte man velat byta bort gårdagens drabbning mot en valfri SHL match. Faktiskt.
Jag ser nu, för första gången på många år, en framtid för Modo, som var som bortblåst flera år innan man degraderades den första april 2016.
Tränarna Björn Hellqvist och Pär Styf har gjort ett förbannat bra jobb och nu kan föreningen ödmjukt lyfta blicken, spänna bågen och faktiskt ta sats för att återigen spela i SHL.
Vad gäller Björklöven känns det, trots förlusten igår, mer som en tidsfråga, innan laget spelar i SHL igen. Med sportchefen Jesus, förlåt Per Kenttä, bygger Löven upp något som är hållbart över tid och inte en satsning à la AIK som rasat sönder och samman efter att man inte tog steget upp i fjol.
Även om det ännu är tidig så lär tränare som Bert Robertsson, Håkan Åhlund och Magnus Sundqvist följt gårdagens match och jag tror nog dem fasar för ett eventuellt kval mot Modo eller Löven.
En sak är säker.
Ett Björklöven eller ett Modo i form skulle jag som SHL-lag bäva för att ställas emot i ett kval.

En liten handske i ansiktet från Magnus Häggström på Alex Hutchings hör ett rivalmöte till. Vilken inramning och stämning vi bjöds på.  Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN /

Veckans diss:

Det är nog ingen som bryr sig om Tre Kronor vann eller förlorade någon av matcherna i den nyss avslutade Karja Cup.
Jag förstår det.
Själv har jag svårt att engagera mig även om jag förstår värdet för spelarna själva att få erfarenheten av att spela på den internationella scenen.
I fjol tog Rikard Grönborg ut mestadels unga spelare för att testa men också att lämna något efter sig.
Johan Garpenlöv å sin sida plockade ut det bästa tänkbara lag i vad som var hans första trupp som landslagstränare.
Tre raka förluster och en usel match mot Tjeckien och en svag första period mot Ryssland och okej insats idag mot Finland.
Det går såklart att försvara sig med att vi (svensk hockey) har massvis med spelare borta i Nordamerika.
Men laget som Tre Kronor mönstrade borde kunnat prestera mycket bättre än vad man gjort under veckan.
Allt annat är rent skitsnack.
Nu är det som sagt få som bryr sig och ingen lär kräva förbundskaptenens avgång. Men helt klart hade Johan Garpenlöv velat haft en bättre start i sitt första uppdrag som huvudtränare.

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny