Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Höstens fynd

Vilka nyförvärv har presterat över förväntan?
Jag har listat höstens fynd.

5) Tyler Kelleher Oskarshamn

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Precis som hela Oskarshamn har Tyler Kelleher haft det tyngre på slutet och faktum är att amerikanen är poänglös de sju senaste matcherna. De inledande sju matcherna visade dock Kelleher klass och drev Oskarshamns offensiv men precis som hela laget har sanningen kanske kommit ikapp.
Oskarshamn är sällan det spelförande laget och att som offensiv spetsspelare, driva ett lag, är inte helt okomplicerat.
Men nio poäng på 13 matcher är ett bra facit i ett lag som har stora problem i offensiven.

4) Hugo Alnefelt HV71

Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN /

Juniorlandslagsmannen fick chansen när Adam Åhman skadades under sommaren och som han tagit den. Hugo Alnefelt har inte bara spelat på en nivå som gjort honom framgångsrik i HV71 utan också kanske spelat till sig rollen som förstemålvakt i JVM framåt jul. Samarbetet med HV´s målvaktstränare William Rahm och tidigare SHL målvakten Björn Bjurling har gett Alnefelt en bra teknik och kombinerat med spelförståelse gör han han ibland bjuder på spektakulära räddningar.

3) Daniel Muzito Bagenda Örebro

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN /

Örebro är höstens överraskningslag som efter dagens seger mot Rögle nu är tvåa i tabellen efter Frölunda. En stor anledningen till succén stavas tränartrion som lyckats få ut väldigt mycket i laget och i synnerhet från en spelare som Daniel Muzito Bagenda.
Jag kan ärligt säga att jag var tveksam om Bagenda skulle kunna producera i SHL utan med vara en renodlad spelare i fjärdekedjan. De senaste veckorna har Bagenda tagit enorma kliv och självförtroendet har växt i takt med att poängproduktionen (sex poäng på de sju senaste matcher) tagit fart.

2) Niklas Rubin Frölunda

Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån /

Jag spekulerade inför säsongen att Frölundas enda frågetecken fanns på målvaktssida…
Valet att ersätta Johan Gustafsson med orutinerade Niklas Rubin skulle sätta en helt annan press på Johan Mattsson att vara det givna förstavalet i år och att han behövde komma upp en nivå och spela bortåt 40 matcher.
Jag hade visserligen rätt gällande press på Mattsson men att det skulle vara i form av ett fenomenalt spel från Rubins sida trodde jag inte. På sina sju matcher har Rubin släppt in elva mål och varit tryggheten själv.

1) Christoffer Rifalk Rögle

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN /

Visserligen var Christoffer Rifalk en direkt avgörande faktor när Oskarshamn tog klivet upp i SHL i fjol. Men att därifrån ta sig an SHL med ett naturligt lugn och ett övertygande spel trodde i alla fall inte jag inför säsongen.
Statistiskt sett är Rifalk seriens bästa målvakt och på sina sex matcher har han släppt in åtta mål med en imponerande räddningsprocent på 95,48. För att sätta en siffran i lite perspektiv så hade Luleås Joel Lassinantti, fjolårets överlägset bästa målvakt, en räddningsprocent på 93.10 i fjol. Det säger en del om vad Rifalk åstadkommit hittills.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tack för att ni tog er tid

Sanny