Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Behöver visa handlingskraft

Jag kan inte direkt påstå att jag känt någon större oro kring Växjö trots den skrala starten. Men efter 13 omgångar och endast tre segrar är det nog dags att omvärdera det. Speciellt med gårdagens match mot HV71 i färskt minne.

Ser man på den underliggande statistiken så talar det mesta för att det kommer att lossna för Växjö. Frågan har inte varit om utan när.
Efter gårdagens förlust mot HV71 ser jag oroväckande tendenser i spelet som inte går att blunda för och när spelare uppenbart frångår den satta spelidén finns det fog för en del oro och bryderier.
När Sam Hallam idag samlar laget lär han, som vanligt, visa videosekvenser för spelarna från gårdagens match. Min erfarenhet är att man i samband med sämre perioder, där spelarna är mindre mottagliga för kritik, visar upp positiva klipp i en större utsträckning för att påtala att det ändå finns delar i spelet som är bra.
Idag tror jag att Sam måste göra det motsatta.
Efter 13 matcher i serien och sex, sju träningsmatcher går det att kräva att spelarna anpassat sig och köpt in hur Växjö ska spela.
Igår såg jag för många spelare som, kanske i ren överambition, uppenbart frångick det strikta och disciplinerade spelet, framförallt i spelet utan puck. Så många gånger som HV71, på ett skickligt sätt ska tilläggas, lyckades spela bort två, tre Växjöspelare med ett långt förstapass som helt utan tanke försökta sätta press i tid och otid.
Det kommer aldrig att hålla och det vet Sam Hallam mycket väl om.
Det i sin tur ledde till att Växjös backar blev alltför passiva och lämnade stora ytor för HV’s forwards (och Nils Andersson) att briljera på.
Detta är något som Hallam måste visa upp för spelare idag och se till att få bukt med direkt.
För är det något, av mycket, som Hallam gjort förstklassigt under sin tid i Växjö har det varit att stänga ned och styrpa motståndarnas offensiv och fart.
Det såg jag ingen tillstymmelse till igår och det kommer vara ohållbart över tid. I synnerhet när offensiven är alltför beroende huruvida ett fåtal spelare levererar eller ej för att Växjö ska vinna.

Gällande lagbygget kommer det ske förändringar.
Garanterat.
Henrik Evertsson är ingen som sitter med armarna i kors och sett till inledningen lär förtroendet för vissa spelare vara förbrukat.
Lika mycket som Evertsson hyllats för sin fingertoppskänsla genom åren måste han nu också kritiseras. Många av spelarna han plockat in håller helt enkelt en för låg nivå sett till förväntan.
Av den anledningen lär han behöva vara handlingskraftig och här förväntar jag mig att backsidan och eventuellt målvaktssidan, beroende på Viktor Fasths status, ses över.

Efter 13 spelade omgångar har Växjö tagit tio poäng vilket är den sämsta start som man haft under sina nio år i SHL. De tre matcherna som Växjö vunnit har varit mot bottenlagen Brynäs, Leksand och Oskarshamn.
En målsättning om topp sex är sedan länge reviderad och nu handlar det om att ta sig till slutspel via en åttondelsfinal.
Bara det är såklart ett misslyckande i sig.

Henrik Evertsson har med all rätt fått mycket beröm de senaste åren men i år finns det en del att ifrågasätta. Evertsson kommer med största sannolikhet att visa handlingskraft och det inom en snar framtid.  Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny