Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Ett misslyckande

Linköping är kanske mer än något annat lag i behov av att utveckla den befintliga spelartruppen för att kunna ta kliv och göra klubbens riktningsförändring trovärdig över tid.
Att man nu ”tvingas” låna ut talangfulla backen Adam Ginning är därför inget annat än ett stort misslyckande.

Att den här säsongen kommer bli rätt tuff för Linköping tror jag nog de flesta har insett. Ser jag på laget, spelare för spelare, är det inte så dåligt att man ska vara sist i tabellen.
En uddlös offensiv och en stundtals svag defensiv har präglat spelet och för att det över tid ska vara en trovärdig riktningsförändring som klubben genomgår måste det gå att skönja en utveckling även om ord som process och tålamod lär användas flitigt.
Att spelartruppen utvecklas under säsongen är ett måste om Linköping ska ta sig till slutspel eller undvika kval för den delen.
Här finns det anledning till oro.

Att juniorlandslagsmannen Adam Ginning, likt många andra spelare, haft en ojämn inledning på säsongen går inte att komma ifrån. Skralt med speltid, petad och tillsynes med avsaknad av självförtroende behöver Ginning såklart få istid och känna förtroende något han inte lyckats få med Linköping.
Därför är utlåningen till Vita Hästen och Hockeyallsvenskan direkt nödvändig något som såklart ligger i allas intresse.
Men att Linköping inte lyckats få ut mer av Ginning, som man inför säsongen hade förväntningar på, och utveckla honom till en viktig och betydande back är såklart ett stort misslyckande. Inget snack om den saken.
Speciellt med tanke på att konkurrensen knappast varit direkt knivskarp på backsidan.
Vad exakt det beror på och hur Ginnings spel kan vara sämre i år än i fjol är något som bör analyseras med självkritik.
Från båda sidor såklart.

Ikväll tar Linköping emot Färjestad innan de möter Växjö borta på lördag.
Två matcher som nog sätter ribban för om det är slutspel man bör sikta mot eller om det är kvalspel man ska undvika.
Oavsett vad handlar det till stora delar om att Linköping ska bli en klubb som faktiskt spelarna utvecklas i.
Än så länge har det lyst med sin frånvaro vilket också speglar- och hänger ihop med resultaten. Å andra sidan hade jag sagt detsamma om Rögle för ett år sedan och den resan som skåningarna gjort lär fungera som en förebild för Linköping.
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny