Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Skapar utrymme till förändringar

Brynäs har, bortsett från premiären mot Frölunda, inlett säsongen minst sagt svagt och det finns såklart en stor anledning till oro.
Att man letar nyförvärv, framförallt på forwardsidan har varit känt sedan länge eftersom det fortsatt finns en osäkerhet kring Jesper Boqvist vara eller inte vara i New Jersey Devils.
I hemändande Emil Molin får man en spelare med potential som framförallt skapar utrymme för Brynäs att göra större förändringar.

I fjol fick Emil Molin säsongen förstörd av en knäskada vilket satte stopp för det genombrott jag trodde han skulle kunna få. Väl tillbaka i år har Molin blandat och gett i ett Malmö men trots det skulle jag gärna se att Emil Molin ges chansen i förstakedjan tillsammans med Anton Rödin och Greg Scott.
Framförallt tror jag att Molin har tillräckligt bra spelförståelse för att passa in vid sidan av Scott och Rödin och kan bidra med att driva upp pucktempot en aning vilket jag upplever att duon saknat under inledningen av säsongen. Dessutom borde Molin också kunna ge Brynäs usla powerplay en boost.
Molin är förmodligen ingen jättedyr spelare sett till den uppsida jag ändå tror kan finnas. Sen förstår jag såklart att det är känsligt och att det lätt kan uppstå kritik med tanke på att Emils pappa Ove är tränare för Brynäs. Samtidigt kan det också ge en trygghet precis som att Michael Sundlöv är sportchef för Brynäs, samma roll som han hade i Modo, när Emil gjorde sin, i särklass, bästa säsong på seniornivå.

Med Emil Molin i laget skapar det såklart en tydligare konkurrenssituation och därför är jag övertygad om att Michael Sundlöv och Andreas Dackell ser över möjligheterna att eventuell förändra spelartruppens utseende för att skapa ekonomiska möjligheter att stärka laget ytterligare.
Det skulle inte förvåna mig om Brynäs ser över möjligheterna att faktiskt dumpa Jaedon Descheneau som spelat vid sidan av just Greg Scott och Anton Rödin under stora delar av säsongen. Hans två mål, i den andra matchen för säsongen, är allt han mäktat med offensivt och det är såklart en enorm missräkning sett till förmodad prislapp och förväntningar som varken Descheneau själv eller Brynäs kan vara nöjda med.
Med tanke på hur bra Descheneau var i den tyska ligan i fjol är jag övertygad att Brynäs lätt skulle kunna göra sig av med den löneposten och många tyska lag välkomna honom med öppna armar.
Den möjligheten vore Brynäs dumma om dem inte såg över.
Emil Molin är en bra förstärkning med potential att faktisk bidra offensivt och ge energi som laget så väl behöver.
Helt klart är dock att det lär leda till andra förändringar och det inom en snar framtid precis som det lär göra i Malmö.
Det skulle förvåna mig mycket om skåningarna inte vore nära att landa en forwardsvärvning när dem nu släppt Molin.

Emil Molin är tillbaka i Brynäströjan efter sex säsonger på vift. Jag tror att Molin kan hitta tillbaka till det spel som gjorde honom till poängkung i Hockeyallsvenskan med Modo för ett par säsonger sedan.Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny