Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Stäng av från hockeyn

Ny vecka och nya saker att lyfta fram när jag hyllar en kedja som göra succé och kan sätta poängrekord och dissar ”supportrar” som svarade för veckans snedsteg.

Veckans… Hiss

Det är en sanslös utveckling och start på säsongen som Timrås Albin Lundin haft med imponerande 23 poäng på elva matcher. Lundin leder poängligan tre poäng före kedjekamraten och storstjärnan Jonathan Dahlén. Tredjelänken i kedjan, Jens Lööke har svarat för 14 poäng vilket betyder att kedjan totalt gjort 57 poäng (!) på elva matcher.
Albin Lundins tidigare poängbästa notering är från 2017-2018 när han svarade för 16 poäng på 51 matcher och fortsätter kedjan producera i en någorlunda takt kan antingen Dahlén eller Lundin sätta tidernas poängrekord i Hockeyallsvenskan.
Det går såklart att argumentera att Lundins enorma poängskörd ligger i att han spelar vid sidan Jonathan Dahlén men det vore såklart att förringa Lundins prestation.
Ser jag till spelare SHL finns det många som skulle må bra av att landa in i Hockeyallsvenskan och få känna ett lugn och en stor tillit för att utvecklas.
Vad gäller Jonathan Dahlén är min fulla övertygelse att han skulle vara en stjärna även i SHL.
Så bra är han.

Veckans… Diss
För några år sedan var jag dum nog att twittra om pyroteknik i samband med fotbollsmatcher när jag uttryckte en förundran över dess bruk eftersom det ofta fördröjde matcherna. Herregud vad det engagerade och upprörde folk.
Inom hockeyn har vi varit relativt förskonade från all form av pyroteknik fram tills dess att ett fåtal individer bestämde sig för att det var en bra idé att tända en bengal i samband med mötet mellan Oskarshamn och Linköping i går.
Hallen fick såklart utrymmas och matchen blev förskjuten med ca 30 minuter.
Personerna i fråga borde rimligtvis vara lätta och identifiera och med ett sådant fullkomligt idiotiskt tilltag hoppas jag att dem skyldiga stängs av från att faktiskt gå på hockey. Det är för mig en tydlig markering som rimligtvis borde avskräcka fler att ens fundera på att göra samma sak.
Glädjande nog tog Linköping klubbdirektör Anders H Bouvin ett tydligt avstånd från det som skedde och uttalade sig på Linköings hemsida:
”LHC som förening och lag tar tydligt och kraftfullt avstånd från all användning av pyroteknik och andra evenemangsförstörande händelser som används i samband med matcher. Vi som föreningen kommer gå till botten med ärendet vilket redan har påbörjats idag”

Jag får väl respektera att många, inom fotbollen, anser att bengaler är en del av en levande supporterkultur men inom hockeyn inne på arenorna?
Knappast!

Ett fåtal Linköpings supportrar ansåg att det var en bra idé att tända en bengal i en hockeyhall.   Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny