Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Förväntar mig att han vänder hem igen

HV71 går i väntas tider och hoppas på ett positivt besked kring talangen David Gustafsson som fortsatt är i NHL med Winnipeg.
Ett besked lär komma de närmsta dagarna och jag är tämligen övertygad om att han återvänder till HV71. Allt annat vore en skräll.

Ibland blir jag inte riktigt klok på NHL-klubbarna och sättet de ser på sina talanger och dess utveckling. Min känsla har länge varit att de fullkomligt skiter i de svenska klubbarna och totalt nonchalerar den utvecklingsplan och möjligheter som finns här hemma.
Att Winnipeg inte tagit ett beslut kring David Gustafsson framtid är ett av många exempel. 
Här och nu är det av största vikt att David får spela matcher och eftersom han inte får göra det med Winnipeg har jag svårt att förstå varför han ens är kvar därborta.
Gustafsson hade ett bra träningsläger och rapporterna jag fått är att Winnipeg varit nöjda med vad han presterat och den utveckling han haft i HV71.
Trots det har han ännu inte spelat i någon av Winnipegs sju matcher medan SHL redan avverkat en femtedel av säsongen.
Jag förstår faktiskt inte hur Winnipeg tänker och varför de inte inser att David måste spela matcher och då i en miljö som han uppenbarligen tidigare haft en fin utveckling i.
Det handlar trots allt om en 19-åring som är i behov av istid och med tio omgångar spelade i SHL samt att Gustafsson kommer spela JVM och missa sex, sju matcher landar hans säsong på ca 30 grundseriematcher. Jag tror alla förstår att det blivit fel och att det är på tok för lite matcher på seniornivå för Davids egna utveckling.
Därför förväntar jag mig ett besked från Winnipeg under de närmsta dagarna och signalerna jag får är att han kommer att återvända hem till HV71.

Jag skulle inte bli förvånad om Gustafsson utvecklas till en toppcenter i HV71 och Juniorkronornas viktigaste spelare.
Av det jag såg av honom under slutskedet av säsongen i fjol samt under försäsongen i Sverige och med Juniorkronorna finns det en enorm potential som kommer göra HV71 till ett än mer slagkraftigt lag.
För Davids egen utveckling har det knappast varit gynnsamt att missa så många matcher.
Det borde väl även NHL lagen och dess organisationer också förstå?

Tack för att ni tog er tid

Sanny

David Gustafsson (i vit tröja) är fortsatt kvar i Winnipgeg men måste nu få istid efter att inte ha spelet en enda tävlingsmatch denna säsong. Dags att återvända till HV71 redan den här veckan?  © Bildbyrån