Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Finns fog för oro

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under den gångna veckan och lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #3

Målvakt:

Jonas Gunnarsson HV71

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /

I tisdags mot Linköping höll Gunnarsson säsongens första nolla när han räddade samtliga 24 skott. Trots det fick han se matchen mot Oskarshamn från sidan när Hugo Alnefelt kom in och även han storspelade.
I lördags var Gunnarsson tillbaka mellan stolparna och höll nollan i dryga 59 minuter innan Brynäsbacken Eric Norin kunde trycka in ett tröstmål. På veckans två matcher har Gunnarsson räddat drygt 98% av skotten han ställts mot.

Bubblare: Dominik Furch Örebro

Backar:

Olle Alsing Djurgården

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN /

Det går inte att blunda för Alsings offensiva dominans den här veckan med fem poäng på tre matcher. I spelet med puck och från offensiv blå och framåt är Alsing en attraktion och offensiv kraft som överglänst starka namn som Marcus Högström och Linus Hultström. I den egna zonen finns det förbättringspotential om Alsing ska ta nästa steg som innebär spel i Tre Kronor och i framtiden NHL.
Delikatessen som Alsing svarade för när han serverade Tom Nilsson öppet mål mot Brynäs i tisdags var en av veckans höjdpunkter.

Jesper Jensen Aabo Malmö

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

Malmös lagmaskin har kuggat igång ordentligt och som vanligt är det ett kollektiv som ligger till grund för segrarna. En spelare som imponerat på mig är Jesper Jensen Aabo som är tillbaka i SHL efter fyra säsonger i KHL med Jokerit. Jensen Aabo utgör ett stabilt och tryggt backpar med Tobias Ekberg och tillsammans är duon ett backpar som Malmös coacher sätter en stor tilltro till. Jensen Aabo spelar i alla spelformer med en låg felmarginal och stor portion pondus.

Bubblare: Kodie Curran Rögle, Theodor Lennström Frölunda

Forwards:

Glenn Gustafsson Örebro

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN /

En riktigt doldis som satt stora avtryck för Örebro så här långt i serien. Den gångna veckan har inte varit något undantag. Gustafsson står som alltid för ett kopiöst hårt jobb och när han adderat även en offensiv uppsida och bidrar med mål och poäng är han en av lagets viktigaste spelare.
Under veckans två matcher svarade Gustafsson för två mål och en assist och har påbörjat säsongen lika bra som han avslutade densamma i fjol. Efter åtta matcher har Gustafsson svarat för fyra mål vilket är lika många som han gjorde under 51 matcher i fjol.

Michael Lindqvist Färjestad

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån /

Färjestad svarade för 18 mål (!) under veckans två matcher och Lindqvist stod där för sex poäng.
Lindqvist har visat upp det frejdiga och initiativrika spel som gjort honom så framgångsrik under hans två säsonger i Färjestad. Sett över hela serien är Lindqvist den som skapar flest målchanser på egen hand med sin explosiva skridskoåkning och teknik.

Dennis Everberg Rögle

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN /

Ängelholmarna tog fem av sex poäng i två tuffa matcher mot Luleå hemma i torsdags och Frölunda borta i lördags. En stor del av framgången kan tillskrivas Dennis Everberg som via sina tre mål nu leder skytteligan på fina sex mål på åtta matcher. Everbergs storlek och fart gör honom svårstoppad och med sitt spel driver han serieledande succélaget Rögle.

Bubblare: Sebastian Strandberg Djurgården, Anthony Camara HV71, Marcus Nilsson Färjestad.

Coach:

Niklas Eriksson

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN /

Örebro var det enda lag som gick rent den gångna veckan när man slog både Brynäs och Skellefteå med stora siffror.
Efter att ha inlett serien med segrar mot både Färjestad och Luleå fanns det en stor optimism hos Örebro som haft några skrala säsonger.
Nog har det funnit en frustration efter att den fina starten följdes upp med fyra raka förluster. Därför har veckans övertygande matcher gett arbetsro och jag gillar det jag ser av det mer strukturerade spel som Niklas Eriksson byggt upp.
Jag upplever att laget spelar mycket mer kompakt i år och är duktiga på att vända spelet och utnyttja sin fart.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans…. Junior
Det har inledningsvis av säsongen varit mycket snack om Djurgårdens Alexander Holtz som övertygat i spelet och fått ett stort förtroende. Jämngamle Lucas Raymond i Frölunda brottas med en mördande konkurrens men har tagit för sig mer och mer i spelet på slutet.
Under veckans två matcher svarade Raymond för ett par assist och ett frejdigt spel.

Veckans… Nollor
HV´s Jonas Gunarsson och Färjestads Arvid Holm höll båda nollan under veckan. Det var för övrigt Holms första SHL nolla i karriären.

Veckans… Toppmatch
Ettan Rögle mot Tvåan Frölunda. Det var upplagt för en underhållande match mellan två lag som är i toppen av tabellen för att stanna. Nu var visserligen inte matchen av högsta kvalité men sett till inledningen av säsongen tyder mycket på att bägge lagen går en trevlig säsong till mötes.

Veckans… Hemvändare
För tredje veckan i rad återvänder en ung talangfull spelare till SHL. Den gångna veckan vände Victor Söderström hem till Brynäs efter att ha fått massvis med lovord från Arizona.
Söderströms spelskicklighet kommer vara av stor betydelse för Brynäs under säsongen.
Var så säker.

Veckans… Skada
Oj så tungt för Jacob Josefson som återigen tvingas till en längre vila efter en fraktur i foten. Tungt för Djurgården men framförallt för Josefson själv.

Veckans… Comeback
På grund av skattetekniska skäl har Röglebacken Craig Schira inte kunna spela förrän i torsdags och det var knappast någon som helst ringrost som gick att skönja. Schira visade direkt sin betydelse för laget och stärker en redan bra backuppsättning. Med namn som Gélinas, Curran, Hansson och Schira har man några av seriens absolut bästa backar.

Veckans… Gåta
Jag förstår mig inte alls på Brynäs. Maken till ojämnt spel var länge sedan jag skådat.
När jag lämnade Gävle i tisdags, efter att ha sett Brynäs stundtals spela ut Djurgården, trodde jag att laget hittat några nycklar till ett framgångsrik spel.
Två matcher senare har man släppt in tio mål och ser inte alls ut som ett strukturerat lag med ambitioner om den övre halvan av tabellen. Nog finns det fog för oro ändå. En rejäl sådan dessutom.

Veckans… Laghjärta
Färjestad ledde med 11-0 mot Oskarshamn men Jens Westin, sin vana trogen, slängde sig och täckte skott för att freda sitt mål. Skottet tog dessvärre så pass illa att Westin nu tvingas till vila i mellan sex till åtta veckor.
Till Färjestads hemsida sa Westin efter matchen:
” Jag har ju min spelstil och i min uppgift är att förhindra att skott kommer fram, samt att jag ville att Arvid Holm skulle få hålla nollan.”
Det sammanfattar laghjärta på ett bra sätt.

Veckans… Hyllning
Frölunda valde inför matchen mot Rögle att hylla alla spelare som spelat fler än 500 matcher i klubben. Jag älskar det!

Veckans… Kross
Färjestad vann med hela 12-0 över nykomlingen Oskarshamn i lördags. Det var den största segern i SHL-sammanhang sedan 1987 när Färjestad förlorade hemma mot Djurgården med 13-0.

Veckans… Notering
Linköpings Arvid Costmar, Malmös Frederik Storm, Rögles Éric Gélinas, Brynäs Linus Ölund, Luleås Fredrik Styrman och Frölundas Victor Ekbom har en sak gemensamt. De har alla tvingats till vila eller klivit av matcher med befarande hjärnskakningar.
Sex spelare under veckans två omgångar. Det är fan helt åt helvete.
Då har jag inte räknat med Daniel Sondell som såg märkbart tagen ut efter tacklingen från Alexander Holtz i lördags.

Veckans… Picasso

https://twitter.com/cmoresport/status/1179815852360769537?s=20

Veckans… Uppoffrande spel

https://twitter.com/cmoresport/status/1180503981757472768?s=20

Veckans… Smörpass

https://twitter.com/cmoresport/status/1179821424984367104?s=20

Veckans… Tandfe 

https://twitter.com/cmoresport/status/1179841915702960128?s=20

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström