Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En resa som är värd att lyfta fram

En av de mest eftertraktade spelarna denna Silly Season har varit Alexander Bergström.
När HV71 nu landat sin drömvärvning finns det en press på laget att etablera sig i toppen av tabellen.
Allt annat vore ett misslyckande.

Ser jag på HV´s lagbygge finns det mycket som tilltalar.
Målvaktssidan är vass där Jonas Gunnarsson är det givna förstavalet och där bakom finns ”nödlösningen” Hugo Anelfelt som varit ett utropstecken när Adam Åhman tvingats till vila efter en skada.
Backsidan är, som jag tidigare påtalat, en av seriens bästa och när man nu också matcher de bästa backarna hårdare har Nils Andersson, Johannes Kinnvall och Eric Martinsson växt och lyft sig rejält.
Det stora frågetecknet har funnits på forwardsidan där avsaknaden av både Marcus Ljunghs och framförallt Mattias Tedenbys fart har varit påtaglig.
Nu är Alexander Bergström inte en spelare i samma kategori som tex Tedenby men likväl en stabil och skicklig spelare som kommer att bidra offensivt. Trots tre att HV vann sina tre matcher förra veckan betraktar jag laget som aningen trubbigt.
Bergström är stor och stark, driver mot mål, kan vara rätt tjurig och elak på isen och har en näsa för mål. Det jag ser som Bergström största styrka är hans förmåga att låsa fast och skydda pucken i anfallszon och kan därmed förlänga anfallen något som HV haft problem med inledningsvis.

Det finns en del frågetecken kring Bergström och som så ofta lyfts åldern fram som ett och det faktum att han var skadad i fjol som ett annat. Visserligen är Bergström 33 och ett treårskontrakt innebär alltid en risk för en spelare i den åldern.
Det som många framhäver när jag pratat runt om Alexander Bergström är hans professionalism kring träning och match samt noggrannheten med att ta hand om sin egen kropp.
Jag vet att Bergström under flera års tid tränat med Miro Zalar som byggt upp Bergström och jobbat mycket på hans explosivitet som han utvecklat mycket de senaste åren.
Alexander Bergström är en förebild för många unga hockeyspelare när hetsen om tidig framgång är påtaglig. Fram tills dess att Bergström var 28 år spelade han uteslutande i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.
Sedan dess har han hunnit var en av SHL´s bästa spelare, dominerat i KHL och spelat OS.
Det är en resa som är värd att lyfta fram.

HV71 förfogar över ett kompetent lag som förmodligen lär ligga i toppen av löneligan.
Dags att nu också leva upp till pressen och förväntningar som ett topplag.
Allt annat får ses som ett misslyckande.

Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny