Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kommer göra bortåt 15 mål

Att Rögle lyckas addera en spelare som Nick Sörensen, med en hög potential, kommer göra ett redan fruktat lag än bättre.
I en ny miljö och med en tränare och organisation som tror på Sörensen tvivlar jag inte en sekund på att Sörensen har bortåt 15 mål i sig även i år.

Så sent som i fjol spelade Nick Sörensen i Tre Kronor efter en imponerande start på säsongen där han öste in mål med en ohållbar hög skotteffektivitet. Precis som hela laget hade Sörensen en tyngre andra halva på säsongen och inledningen på den här säsongen har knappast varit bättre.
I det nya Linköping som ska formas blev det uppenbart redan i premiären att Sörensens framtid inte var Linköping när han sattes åt sidan för att efter det matchats sparsamt.
Bert Robertsson tillsammans med sportchefen Niklas Perssons bygger något nytt och då får man acceptera att det sker förändringar och en del spelare med redan befintliga kontrakt hänger löst.
Men kom för guds skull inte med något snack om att Sörensen inte pallade den nya kravbilden som finns i Linköping.
Jag tror inte för en sekund att kravställningen eller träning i tex Rögle är mindre på något sätt. Absolut inte.
Jag kan bara konstatera att Linköping gått miste om en potentiell 15-20 målsskytt och att ett trubbigt lag således tappat spets.

För Sörensen väntar en spännande framtid och med tanke på att kontraktet bara sträcker sig resten av säsongen har han en del att bevisa. Men i en miljö han känner sedan tidigare och med, vad jag tror, ett stort förtroende kommer Sörensen åter kunna vara en fruktad målskytt och addera ytterligare hot till Rögles offensiv.
Jag är tämligen övertygad att det funnits en uppsjö av klubbar i SHL som stått md öppna armar och välkomnat Sörensen. Den statusen har han byggt upp. Att han då väljer Rögle ger en tydligare bild att Rögle är en attraktiv förening dit spelarna vill gå till.
När alla är friska kan Rögle matcha en förstakedja med Ted Brithén, Daniel Zaar och Dennis Evereberg samt en andrakedja med Leon Bristedt, Mattias Sjögren och Nick Sörensen. På pappret är det inte många lag, bortsett från Frölunda såklart, som matchar den offensiven.

Utöver de potentiella målen anser jag också att Nick Sörensen står för ett hårt jobb och därför kan användas i olika roller något vi om inte annat sett de gånger han spelat i Tre Kronor.
Jag är förvånad att han inte kunde övertygad Linköpings nya ledning att han var värd att satsa på framöver.
På sikt kommer Linköping dock få svårt att ersätta de mål som jag är övertygad Sörensen kommer svara för i Rögle.

Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny