Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Respekt för att åsikterna går isär

Gårdagens snackis var såklart tacklingen från Brendan Shinnimin som orsakade Oskar Nilssons skada. Situationen låg som en blöt filt över hela omgången och helt klart var vi många som kände en stor oro efter att ha sett bilderna.

Jag är införstådd med att åsikterna går isär gällande den tackling som Växjös Brendan Shinnimin delade ut på Oskarshamnsbacken Oskar Nilsson. Jag respekterar det.
Jag fick som alla andra kalla kårar när jag såg en tillsynes livlös Nilsson ligga på isen och kände aldrig har jag blivit så lättat som när Nilsson leddes ut på egna ben.
Att prata om ansvar hit och ansvar dit är såklart svårt och kan kanske uppfattas som respektlöst med tanke på skadans omfattning.
Efter att ha sett tacklingen ett flertalet gånger och även dissekerat regelboken förstår jag att domarna på isen, med tanke på att det uppstår en skada och att dem bedömer det som boarding, ger Shinnimin ett matchstraff.

De kritiska och faktiskt hatiska rösterna mot Brendan Shinnimin säger att han lätt kunnat avstå tacklingen och istället styrt ut Nilsson mot sargen. Absolut. Jag kan inte säga emot er.
Samtidigt måste man ha respekt för att Nilsson också är puckförare och i samband med att Shinnimin påbörjar sin tackling har Nilsson båda skridskorna i isen och rimligtvis ser Shinnimin komma mot honom.

När tacklingen väl träffar har Nilsson lagt över sin tyngdpunkt på vänsterbenet i samband med att han ska skjuta ned pucken i anfallszon. I det läget hinner Shinnimin omöjligtvis avbryta den tackling han precis har påbörjat och den otäcka situation som uppstår är därför oundviklig.

Ja. Jag vet. Shinnimin hade kunnat påvisa en större respekt och inte alls behövt sätta in tacklingen med den kraft han ändå gör. Tveklöst är det så. Samtidigt är det en situation som sker ganska ofta där forwards fullföljer på en back som tar pucken över rödlinjen.
Jag anser att det är många olyckliga omständigheter som spelar in till att skadan blir så pass allvarlig som den ändå blir.
Därför valde jag att försöka ge en nyanserad bild till det hela i samband med att situationen uppstod igår men har också respekt för att många tycker annorlunda när man ser utfallet av tacklingen och de läskiga bilderna.
Av allt att döma kommer det inte bli någon ytterligare påföljd för Brendan Shinnimin vilket jag bryr mig mindre om utan det handlar om en skada som kan vara nog så allvarlig för Nilssons fortsatta karriär.
Tacklingen ska dock bedömas efter dess utförande och inte dess konsekvens även om jag förstår att åsikterna även här går isär.
Här och nu går alla tankar till Oskar Nilsson och hans nära och kära.

Tack för att ni tog er tid

Sanny