Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han har överglänst stjärnorna

Äntligen måndag och det är återigen dags att plocka ut Veckans lag och de största snackisarna.
Eftersom premiärveckan endast innehöll en omgång har jag adderat dessa matcherna till den gångna veckan vilket skapat det matigaste upplagan av Veckans lag någonsin.

Veckans lag #1

Målvakt:

Tex Williamsson Oskarshamn

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

I tisdags gjorde 28-årige Tex Williamsson sin SHL debut när han vaktade kassen mot sitt gamla lag Leksand. Trots att masarna, sett över 60 minuter, skapade mer vann Oskarshamn tillslut rätt komfortabelt med 4-1 en seger man till stor del kan tillskriva Williamsson.
I torsdags mot formstarka Rögle motade han samtliga 40 skott när Oskarshamn vann med 1-0. Williamsson avslutade veckan med att storspela även mot Djurgården som dock lyckades få hål på den levande väggen men först med fyra minuter kvar av matchen när Oskarshamn redan ledde med 3-0.

Bubblare: Roman Will Rögle

Backar:

Jonas Ahnelöv Leksand

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Jag har följt Ahnelövs karriär på nära håll genom åren och kan säga att jag aldrig sett honom prestera bättre i SHL sammanhang än vad han gjort under de inledande fyra matcherna.
I fjol i Rögle fick eller tog han aldrig en roll som den toppback han ska vara något han per omgående gjort i Leksand. Med Johan Fransson och Mattias Karlsson på skadelistan är Ahnelöv den nyckelpjäs och dominanta faktor som Leksand så väl behöver.

Kodie Curran Rögle

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

En anledning till att ovan nämnda Ahnelöv inte fick den roll han nu har i Leksand berodde till stor del på att Kodie Curran var så sanslöst bra. Det vi sett i år från Curran är om möjligt än bättre vilket han visade i derbyt mot Malmö i tisdags. Curran är en stjärnback och jag är tämligen övertygad att han också kommer vinna backarnas poängligan när seriens summeras. Jag skulle till och med kunna sträcka mig så långt att jag inte ens skulle bli förvånad om han till och med vinner SHL´s poängliga. Faktiskt.

Bubblare: Nils Lundkvist Luleå, Johan Alm Oskarshamn

Forwards:

Joakim Lindström Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Ni får nästan ursäkta om det börjar bli tjatigt. Det som Joakim Lindström gör på isen är sanslöst bra och att han fortsatt håller samma höga nivå är smått galet.
Jag tror inte vi kommer få se någon spelare i SHL, på många år om ens någonsin, som över tid presterar det som Lindström gjort i Skellefteå.
Jag kan inte sluta imponeras av Lindström dominans som han fortsätter att visa upp år efter år efter år…
Säsongens fyra första matcher har gett sju poäng och en ledning i poängligan.

Daniel Zaar Rögle

Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN /

Det var stundtals Daniel Zaar show när Rögle vann prestigematchen mot Malmö i tisdags. Zaar var överallt och svarade för en storstilad insats. Zaar har svarat för fyra poäng på sin tre matcher och i ser ut att ha funnit fin kemi med Dennis Everberg. Jag har aldrig sett Zaar bättre än han varit under säsongsinledningen i år och min känsla är att han lagt på sig några kilo muskler och därför klarar av att bibehålla fart och hålla bort spelare på ett tydligare sätt.

Michael Haga Djurgården

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /

Jag har under flera år sett en stor potential i Michael Haga och det var väl först i fjol med Mora som genombrottet kom.
I mångt och mycket handlar det om en mognad samt att Haga helt enkelt blivit seriösare i sin träning och kosthållning. Säsongsinledningen har gett fem poäng på fyra matcher där Haga tillsammans med Alexander Holtz och Sebastian Strandberg överglänst stjärnspelare som Jacob Josefson och Patrik Berglund.

Bubblare: Michael Lindqvist Färjestad, Mathias Bromé Örebro, Simon Hjalmarsson Frölunda.

Coach:

Håkan Åhlund Oskarshamn

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Att den på förhand utdömda nykomlingen Oskarshamn leder serien efter fyra spelade omgångar är anmärkningsvärt med tanke på den trupp man ändå besitter.
Åhlund och hans assisterande tränare Fredrik Hallbergs ”huller om buller-hockey” har skördat stora framgångar och varit underhållande att se på.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Djurgårdens supertalang Alexander Holtz har presenterat sig på allvar och svarat för tre poäng på fyra matcher. I en kedja med Mikael Haga och Sebastian Strandberg har han utgjort Djurgårdens främsta kedja något som lär gett eko borta i Nordamerika. Nästa sommar väntas Holtz draftas topp fem och många ögon lär således riktas mot talangen under säsongen.

Veckans… Nollor
Frölundas Johan Mattsson, Rögles Roman Will och Oskarshamns Tex Williamsson höll alla nollan under den gångna veckan.

Veckans… Fynd
Något av det roligaste i mitt jobb är de gånger man blir överraskad och känner sig nästintill oförberedd på det man just bevittnat. En sådan känsla hade jag i lördags när jag såg Brynäs på plats för första gången den här säsongen. Nyförvärvet Josef Ingman från Karlskrona var fullkomligt briljant matchen igenom och hans fina skridskoåkning, spelsinne och framfusighet stack ut.
Jag såg visserligen Ingman en del i fjol men kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att han skulle så snabbt skulle acklimatisera sig på SHL-nivå.
I Josef Ingman har Brynäs med största sannolikhet gjort ett fynd.

Veckans… Leende
Förväntningarna och stoltheten gick nästan att ta på när Oskarshamn gjorde sin hemmadebut i SHL i tisdags. Premiärmålskytten Marcus Modigs var den som gjorde det historiska första målet och aldrig tidigare kan jag minnas jag sett ett större leende än det Modigs visade upp.

Veckans… Hemvändare
Frölunda fick ett positivt besked i lördags när det stod klart att Los Angels Kings lånar ut fjolårets succéspelare Samuel Fagemo resten av säsongen. Nu återstår bara att se hur i hela fridens dagar Roger Rönnberg ska lyckas få in Fagemo i denna stjärnfyllda forwardsuppsättning.
Det kommer inte vara helt friktionsfritt att flytta på en etablerad- eller en ung talangfull spelare för den delen.
Mitt tips är att Frölunda kommer att byta bort/sälja en forward och värva en back framöver.

Veckans… Debut
HV71 valde att matcha Hugo Alnefelt mot Leksand i vad som var målvaktstalangens första match på seniornivå. I 59 minuter och 29 sekunder höll Alnefelt nollan innan Leksand kunde kvittera i en tilltrasslad situation.
Det fanns en viss form av kritik mot HV´s ledningen som tycktes spela ett vågat spel när man valde att inte ersätta Adam Åhman som skadades under försäsongen och beräknas vara borta ytterligare någon månad.
Hugo Alnefelt gav svar på tal och stod för en briljant debut och visade prov på ett fint och moget målvaktsspel.

Veckans… Brutna svit
Det var ändå men en viss form av besvikelse jag mottog beskedet att Skellefteås Robin Alvarez svarat för en assist i premiären mot Oskarshamn. Det efter en fjolårssäsong där han mäktade med fina 13 mål och noll assist på sina 52 matcher i grundserien.
Jag må vara skadad men charmades likväl av den bedriften.

Veckans… Trevligaste
Mitt första besök i Oskarshamn gav mersmak. Många trevliga och engagerade människor som längtat så efter hemmapremiären i SHL. Dessutom var det en underbar inramning där nykomlingen kommer fälla många lag under säsongen.

Veckans… Arena
Det blev en del liv när Brynäs tillkännagav att man bytte namn på sin arena från klassiska Gavlerinken till Monitor ERP Arena. När jag besökte arenan i lördags var det mest sig likt bortsett från en sak.
Det var tryck i arenan. Jag skulle till och med sträcka mig så långt att det var ett väldigt bra tryck. Då ska man veta att Gavlerinken (jag kommer fortsatt att kalla den så) är den arena som jag anser vanligtvis ha den sämsta inramningen i serien.
Min känsla är att Brynäs i år växt sig närmare sina fans som jag hoppas sluter upp bakom sitt lag som man gjorde i lördags.

Veckans… Skada
Oj. Redan nu kan vi konstatera några tunga skador i form av Rögles Ted Brithén och Luleås Filip Hållander.
Brithén ska äta flytande föda i sex veckor för att rehabilitera sin brutna käke medan Hållander riskerar att missa JVM till följd av den skada (benbrott) han drabbades av när han dundrade in i sargen mot Örebro i tisdags.

Veckans… Mål

https://twitter.com/cmoresport/status/1175740987873931264?s=20

Veckans… Korv med bröd

https://twitter.com/cmoresport/status/1174023489180897285?s=20

Veckans… Viljeinsats 

https://twitter.com/cmoresport/status/1174039297613271045?s=20

Veckans… Passning

https://twitter.com/RoadLaker/status/1174076724197376003?s=20

Veckans… Räddning

https://twitter.com/cmoresport/status/1174008940901699585?s=20

Veckans… Soloprestation

https://twitter.com/cmoresport/status/1174761389791072257?s=20

Veckans… Jag vill inte vara sämre

https://twitter.com/cmoresport/status/1172894707317428225?s=20

Veckans… Propp

https://twitter.com/cmoresport/status/1175423822914314240?s=20

Veckans… Tyrväinen

https://twitter.com/cmoresport/status/1174753093172498439?s=20

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström