Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bra Brynäs

Brynäs är en förening som under en längre tid jobbat med sina värderingar och är en aktör som försöker göra skillnad i samhället genom arbetet ”En bra start”.
I morgon kan du vara med
och göra skillnad och bidra till hjärnforskningen.

I samband med Brynäs hemmapremiär mot Färjestad i morgon lördag anordnar Brynäs en marsch från Stortorget i Gävle till arenan där man samlar in pengar till förmån för hjärnforskningen.
Du, dina familj och vänner kan göra skillnad när Bissenbrainwalk kommer till Gävle ett intiativ som jag högaktar Brynäs för.
Med tanke på antalet hjärnskakningar som hockeyn årligen drabbas av och hur många spelare som lider av dess sviter är detta någon som dels jag brinner för men också hockeyn i stort.
Brynäs behöver inte gå längre än till Daniel Paille eller Jonathan Granström för att förstå vidden av problemen som smällar mot huvudet kan ge.

Genom att delta i Bissenbrainwalk är du med och bidrar till forskningen kring hjärnans alla skador och sjukdomar.

Mathias ”Bissen” Larsson är initiativtagare till Insamlingsfonden Bissenbrainwalk och har genom åren blivit en god vän och en människa som jag verkligen ser upp till. Tidigare var ”Bissen” bandyspelare på elitnivå med bland annat tre SM guld på meritlistan. 2010 drabbades ”Bissen” av en stroke som kom att förändra hans liv för alltid.

Totalt har Insamlingsfonden Bissenbrainwalk, helt idealet, samlat in över sju miljoner kronor till hjärnforskningen.
Bland annat har 550 000 kr av dessa donerats till Niklas Marklund, överläkare och professor vid Institutionen för neurovetenskap och enheten för neurokirurgs på Uppsala Universitet. Niklas har med hjälp av dessa medel gjort studier av långtidskonsekvenser som kan drabba idrottare efter upprepade smällar mot huvudet. Dessutom har man finansierat diverse tester på hockeyspelare som drabbats av hjärnskakningar.

Varför inte gemensamt ta det hela ett steg längre och skänka delar av de böter som spelarna betalar i samband med avstängningar till Bissenbrainwalk?

För er som inte bor i Gävle med omnejd eller av någon annan anledning inte kan vara med i morgon så finns går det likväl att bidra.

Klockan 13.45 startar marschen från Stortorget i centrala Gävle till arenan. Redan 11:00 startar dock diverse arrangemang och aktiviteter kopplat till Bissenbrainwalk och premiären mot Färjestad som startar klockan 15:15
Bra Brynäs!

Tack för att ni tog er tid

Sanny