Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Krismöte redan i omgång två?

Redan nu går det att plocka fram rubriker som är värda att notera.
Låt mig fokusera på två lag som var riktigt dåliga i premiären.

Man kan såklart vrida och vända på infallsvinklar till var enskild match lite som man behagar. Men faktum är att matchen mellan HV71 och Frölunda känns otroligt intressant.
Två lag med förväntningar och förhoppningar om att vara topplag som stod för direkt svaga insatser i lördags.
Klart det inte är panik på något sätt men det laget som förlorar idag kommer ha en del att fundera på fram tills på torsdag.
En sak ska man dock kräva.
Det får inte se ut som det gjorde i lördags.
Maken till nonchalant spel, i synnerhet från HV71, var längesedan jag såg. Man gav ju för tusan bort mer eller mindre fyra mål. För mig är det ett tecken på bristande ödmjukhet och därför tar jag för givet att man kommer ut och pumpar på ordentligt ikväll.
Om vi håller oss kvar vid HV så noterade jag att man spelade premiären på åtta backar.
Visserligen förfogar man över en bra backsida men om man väljer att fortsätta och rulla på åtta backar även framledes kommer man knappt få ut i närheten av den kapacitet som backuppsättningen besitter.
Jag kan garantera att det inte finns en enda back i hela världen som gillar den matchningen eftersom det är svårt att ta sig in i matcher och det blir väldigt ryckigt och hackigt. Som back är den optimala istiden mellan 18-24 minuter och att dela istiden över åtta backar är helt värdelöst.
För att ta sig in i matcherna när man spelar på åtta backar kan man som spelare ha en tendens att bli överambitiös i spelet och försöka med saker man normalt inte gör för att sätta avtryck i varje byte.
Det kan vara en anledning till att man upplevdes nonchalanta i premiären mot Rögle.

Frölunda i sin tur stod ändå att känna igen. Om vi blickar tillbaka till veckorna innan CHL-finalen i fjol dvs då man fuskade i defensiven framförallt på hemmaplan. Vad gäller arbetsinsatsen var inte den i närheten av det man kan kräva och det är möjligt att det smugit sig på en form av nonchalans. Kanske att man tog för givet att man är riktigt vassa på hemmaplan och det var upplagt för en hockeyfest där man nog ville ”spela ut” och visa sig från sin bästa sida.
Då krävs det att man gör jobbet i spelet utan puck och ett tag när Brynäs ledde med 5-0 var det faktiskt närmare sju, åtta Brynäsmål än att Frölunda skulle studsa tillbaka.

Redan i omgång två alltså. Negativa rubriker som krismöte och annat smått och gott. Det går som sagt att hitta infallsvinklar som passar men håll med om att det är en spännande match som väntar?

Emil Johansson är en av HV´s många skickliga backar som måste matchas hårdare. Drygt elva minuters istid i premiären mot Rögle är minst tio för lite.  Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny