Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rena chansningar med bristfällig scouting

Man kan se det som en styrka att inse sitt misstag och agera därefter medan man såklart kan se det som en svaghet att man låtit misstaget ske.
En sak är säker. Oskarshamns sportchef Daniel Stolt kunde fått en bättre start på sitt jobb.

Att Oskarshamn, trots seger mot Djurgården igår, kommer husera i botten av tabellen är de flesta överens om. Konstigt vore det annars med en budget som säkerligen är hälften av vad topplagens är.
Därför krävs det ett ännu mer noggrant jobb i sin rekrytering för att hitta rätt både gällande spelarens karaktär på som vid sidan av isen.
Att Oskarshamn redan nu tvingas sparka, ja det är exakt vad man gör, David Goodwin och Jake Newton efter några veckor på is är ett direkt underkännande till Daniel Stolts arbete.
Jag är såklart införstådd att Stolt inte har erfarenheten av den här nivån sedan tidigare och när han i våras visste att Oskarshamn skulle spela i SHL var väldigt många spelare redan kontrakterade. Det gör såklart att man i vissa fall får gå på andrahandssorteringen.
Då måste han vara om möjligt än mer noggrann.
Inför säsongen kommer jag ranka samtliga lag och när jag tidigare i somras summerade Oskarshamn kollade jag upp vad Jake Newton var för typ av spelare och fick till svar från en vän som sett honom på nära håll i Finland:
”Helt okej offensivt men mycket begränsad i egen zon. En spelare som kanske gör sig bättre i Österrike eller den italienska ligan. Har svårt att sortera ut och är rent ut sagt dålig i egen zon”
Gällande David Goodwin var orden inte heller överdrivet positiva:
”Gör han mer än 15 poäng i SHL med Oskarshamn så skulle jag bli överraskad. Visst jobbar hårt men knappast någon som gör skillnad i SHL”

Nu hade uppenbarligen sportchefen Daniel Stolt andra källor men för mig vittnar det ändå om en viss brist på erfarenhet och att redan nu tvingas inse att man gjort två rätt dyrbara misstag är faktiskt för dåligt.
Sen är frågan hur pass ekonomiskt kostsamt det kommer bli.
Jag menar. Det är inte otänkbart att en summa betalats ut i form av sign-on bonus som man i så fall inte kommer få tillbaka eller att någon av spelarna blir sittande utan kontrakt under en period.
Det här var knappast vad Oskarshamn behövde och ska man hålla sig kvar i SHL måste värvningarna vara lyckade och spelarna ta de roller de är tilltänkta att ha. Det som också är anmärkningsvärt är att Oskarshamn har ett etablerat spelsätt så att säga att de inte passar in i sättet man vill spela vittnar för mig om direkt dålig scouting och rena chansningar vilket inte är hållbart oavsett serie du spelar i. Det är direkt oseriöst.
Men med tanke på Newton och Goodwin undrar man såklart hur de andra nyförvärven är scoutade. Bara det skulle oroa mig om jag vore Oskarshamnssupporter.

Att två nyförvärv, tänkt långt upp i laget, får sparken efter två, tre veckor på is är inget annat än ett fiasko. Ett stort sådant!

@Bildbyrån  David Goodwin och Jake Newton har redan fått lämna nykomlingen Oskarshamn och är ett  bevis på en misslyckade scouting och rekrytering.

Tack för att ni tog er tid

Sanny