Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

15-årige talangen gör debut ikväll

Något av de mest spännande inför varje säsong är dels att få ta del av genombrott och såklart juniorernas framfart. Två spelare de pratas mycket om är Frölundas Lucas Raymond och Djurgårdens Alexander Holtz, båda födda 2002, som fick istid redan i fjol. Idag är det dags för den första spelaren född 2003 att göra debut i seniorhockeyn.

Örebro har kanske inte varit direkt kända för sin talangutveckling men numera sitter både J20 och J18 på några fina talanger. En av dessa kommer göra debut för A-laget ikväll när Örebro tar emot Ässet från Finland.
Den 15 årige backtalangen Simon Forsmark som ifjol utsågs till TV-puckens mest värdefulla spelare kommer få istid eftersom Örebro saknar ett par backar.
Vi pratar alltså om en spelare som är första års junior som ska ska få mäta sig mot seniorer.
Nu är det såklart tidigt att förutspå en spelarens framtid vid en så pass ung ålder men att det handlar om en exceptionell talang råder inga tvivel om.
Forsmark väger närmare 90 kg med ett fint spelsinne och är skicklig på att transportera pucken och följa med i anfallen. I sin ålderskull tillhöra han topparna i en annars jämn grupp.
Såklart handlar det mycket här och nu om att se och lära som det så fint heter men bara det att Simon är uttagen i truppen visar hur mycket Örebro tror på honom.

Inte nog med en debutant i familjen Forsmark. Dessutom kommer även den två år äldre brodern Filip att debutera ikväll.
Med andra ord en rätt nervös kväll för familjen Forsmark.

Klockan 18:00 ikväll startar matchen mellan Örebro och Ässet på Cmore.
Värt att kolla på för att stifta närmare bekantskap med bröderna Forsmark där alltså Simon blir den första spelaren född 2003 att spela seniorhockey.

Simon Forsmark som i fjol utsågs till TV-puckens mest värdefulla spelare får ikväll chansen för första gången i Örebros A-lag.  Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny