Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Två spelare man bör rikta blickarna mot

Då var det officiellt att Djurgårdens Adam Reideborn, en av seriens bästa målvakter, lämnar Djurgården kommande säsong för spel i KHL och Kazan.
Ett avbräck som heter duga.

Tidigare i våras när det stod klart att Djurgården skulle tappa Marcus Davidsson var jag i kontakt med en person i en ledande position i Djurgården.
Jag hade varit aningen kritisk till det faktum att man tappade en del spelare till andra lag (förtydligande, Reideborn hör inte till den kategorin) och det mynnade ut i en intressant diskussion som slutligen landade kring spelare som Sebastian Strandberg och Adam Reideborn.
Underförstått att de spelar på ett billigare kontrakt i jämförelse med vad de levererar.
Nu tvingas Djurgården sportchefen Joakim Eriksson ut på marknaden för att ersätta Reideborn till en summa som kommer vara dyrare än den Adam hade och framförallt, den nya målvakten kan vara ett osäkrare kort än vad Adam ändå var.
Eftersom Djurgården på ett snabbt och imponerande sätt etablerat sig som ett topplag med ambitioner om guld måste målvakten man värvar in vara en potentiell guldmålvakt och vad hittar man det nu?
Såklart att sportchef Eriksson känt till Adams övergång över en tid och sonderat marknaden och lär kunna använda delar av de pengar man får vid en försäljning av Adam till Kazan (som rimligtvis borde vara mer än om han gick till NHL) för att plocka in den toppmålvakt man så väl behöver.

Det är visserligen tidigt men ändå en bit in på Silly Season för att hitta guldkornen och många av de bästa spelarna är redan upptagna.
En målvakt som skulle vara intressant att se i SHL och eventuellt då med Djurgården är tidigare Modomålvakten Anton Forsberg som de senaste fem åren spelat i Nordamerika och där han bland annat gjort 45 matcher för Columbus och Chicago.
Anton är 26 år och kanske Djurgården skulle kunna locka med en omstart i SHL för att om möjligt ta vidare sats mot NHL om ett år. I Forsberg skulle man få en målvakt av hög klass som är i sina bästa år och forfarande finns det rum och framförallt utveckling från den väldigt ambitiöse Forsberg.
Ett annat namn som jag säkerligen tror många Djurgårdare lär drömma om är Eddie Läck som vid en ålder av 31 numera fastsvetsad i farmarligan och rimligtvis lär söka nya utmaningar någon annanstans.
Läck spelade i föreningen under junioråldern och är, trots stora framgångar i NHL, ett relativt okänt namn för den bredare hockeymassan hemmavid. Dessutom passar Läck in på profilen som Djurgården söker när de helst vill ha stockholmare i laget.
I både Anton Forsberg och Eddie Läck skulle man ha tillgång till en riktigt toppmålvakt av högsta snitt.
Jag tror det är bortåt dit man måste sikta för att fortsatt vara en av Sveriges absolut bästa lag.
Det lär nog kosta men är en direkt nödvändig investeringen om man fortsatt vill ligga i toppen.

Anton Forsberg och Eddie Läck är två målvakter som Djurgården bör rikta sina blickar mot för att ersätta Adam Reideborn. Foto: Bildbyrån

Tack för att ni tog er tid

Sanny