Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kan han bana väg för fler?

Lite i skymundan av Sveriges förlust mot Finland igår slog en ordentligt hockey-bomb ned när mäktiga och synnerligen anrika Chicago Blackhawks skrev kontrakt med AIK’s tidigare tränare Tomas Mitell.
Det är stort!

Medan de flesta kanske trott och än fler hoppats på att Rikard Grönborg skulle vara nästa svenska tränarexport till NHL kliver den förhållandevis okände Tomas Mitell in och nafsar åt sig ett enormt tungt och prestigefyllt jobb.
Såklart ligger förklaringen i att Mitell och nuvarande Chicagotränaren Jeremy Colliton verkade tillsammans i Mora och uppenbarligen trivdes tillsammans. Så till den grad att Colliton lyckats övertyga ledningen i Blackhawks att tänka långt utanför boxen genom att plocka in en okänd svensk utan erfarenhet från en egen framgångsrik karriär i NHL.
Ser vi på de svenskar som tidigare varit assisterande tränare i NHL har deras egna fina spelarkarriär legat till grund för jobben. Det kan man knappast säga om Mitell.

Tomas Mitell är en intressant tränare som jag hört väldigt mycket gott om.
Visserligen är steget stort från Hockeyallsvenskan till en assisterande tränarroll i NHL men faktum är att Mitell haft erbjudanden att vara huvudtränare i SHL tidigare men avböjt för att han då kände att Hockeyallsvenskan och AIK var rätt steg för hans egen utveckling.
Att relativt okände Tomas Mitell får ett sådant eftertraktat jobb i en liga som ofta beskrivs som konservativ i sina tränarrekryteringar är väldigt stort och kanske även det kan bana väg för fler utan framgångsrika NHL-karriärer.

Tomas Mitell kan titulera sig NHL-coach. Det är stort!  Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny