Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lägg ned skiten

Sverige säkrade avancemanget efter en knapp seger men sattyget coaches challenge höll på att kosta Sverige en plats i kvartsfinalen.
Herregud vilket fullkomligt korkat beslut att utmana domslutet i det läget. Det hade kunna bli ett beslut som gått till historien som ett av de sämsta någonsin.

Ni som följer mig vet att jag aldrig varit något större fan av att kunna utmana domslut i det som kallas coaches challenge.
Idag tror jag att fler som förstår varför.
Ska man utmana måste man vara hundra procent säker och framförallt ska bilderna vara tydliga och odiskutabla. Nu sitter videocoacher på läktarn och ser bilder som de sedan rapporterar ned till båset. Därifrån ska sedan förbundskapten Rikard Grönborg utmana beslutet utan att ens haft tillgång till att se bilderna.
Nu har man såklart diskuterat igenom (eller?) detta innan turneringen för att kunna vinna fördelar och utmana i rätt lägen och förmodligen lyder Grönborg vcideocahnes order.
Och det är just det jag inte gillar med coachas challenge.
Sveriges viktigaste spelare är alltså videocoachen som SVT´s expert Roger Rönnberg sa.
Nej. Det går bort för mig. Lägg ned skiten.

Av de bilderna jag såg kunde beslutet gå åt både håll och något som överhuvudtaget kan beskrivas som glasklart var det absolut inte.
Därför var det direkt idiotiskt att utmana. Speciellt i ett läge där en poäng hade räckt för att Sverige skulle säkra en plats i kvartsfinalen istället för att spela med en enorm press mot Ryssland i morgon.
Jag menar. Det var nära några gånger i Lettlands fruktade powerplay.
Ett mål där och ett historiskt fiasko hade kunnat vara nära till hands.
Än mer märkligt var beslutet med tanke på att om man utmanar en offside och beslutet på isen kvartsår så renderar det i en utvisning.
Som det gjorde nu.
Då måste man vara så säker och bilderna vara oemotsägliga.
Det var de inte idag och därför var det fullkomligt galet och fel att utmana.

Matchen då?
Sverige har en del att jobba på gällande försvarsspelet och jag upplever att man saknar tydlighet. Den så viktiga första gubben går inte ut tillräckligt hårt och tydligt vilket gör att de andra fyra blir passiva.
Det håller såklart inte mot Ryssland i morgon eller i en stundande kvartsfinal.
Samtidigt fick man en läxa och den kan vara nyttig för fortsättningen speciellt eftersom man tidigare under turneringen haft för många matcher där misstagen inte blivit straffade när motståndet varit för svagt.
Offensivt finns kreativiteten och kring den känner jag ingen större oro över.

Det blir en bra test mot Ryssland i morgon.
Fram tills dess lär man nog diskutera coaches challenge och försvarsspel.
Hoppas man lärt sig nåt av dagens match i de bägge avseendena.

Rikard Grönborg beslutade sig för att utmana ett domslut efter inrådan från videocoachen.  © Bildbyrån

Tack för att ni tog er tid

Sanny