Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnvärvning. Kan det verkligen stämma?

Om Johan Larsson väljer att lämna NHL för Brynäs vore det såklart en prestigevärvning av högsta snitt.
Men är det ens möjligt att han faktiskt lämnar NHL när han är i sina bästa år och en viktig spelare för Buffalo?

I samband med att Rikard Grönborg såg över sitt lag inför VM stod det snabbt klart att Johan Larsson tackade nej eftersom hans kontrakt med Buffalo löpt ut och att han därför tackade nej på grund av risken att bli skadad.
Därför var jag förvånad över uppgifterna om Larsson verkligen ska vända hem likväl som det faktum att han, vid en ålder av snart 27, går in i sina absolute prime i karriären med en lön på i runda slängar två miljoner dollar per år i ett kommande kontrakt.

Visserligen har Johan Larsson likt Jacob Josefson hamnat i ett fack i NHL där de ses som renodlade defensiva centrar och mycket av det kreativa spelet lyser med sin frånvaro.
Kanske kan det och en viss form av hemlängtan vara avgörande varför Larsson nobbar NHL och även KHL. Men nej. Det känns ändå osannolikt.

Uppgifterna från Radiosportens kommentator Magnus Wahlman som själv är bosatt i Gävle med rimligtvis goda kontakter. Larssons agent Craig Oster har dock kraftigt dementerat ryktet och säger att Larsson ser fram mot att fortsätta i NHL kommande säsong. Om det de visar sig stämma att Larsson ändå vänder hem vore det såklart en värvning av högsta klass.
Det skulle stärka Brynäs som är i behov av centrar och tillsammans med en annan hemvändare i form av Anton Rödin skulle duon tveklöst utgöra två tredjedelar av en av seriens bästa kedjor.

En sak kan jag konstatera. Om Johan Larsson vänder hem så vore det en av de mest oväntade och spekatkulära värvningarna på väldigt länge.

Fortsättning lär följa.

Tack för att ni tog er tid

Sanny