Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Känslig men framförallt vass rekrytering

Det är såklart en känslig övergång men Leksands värvning av målvakten Janne Juvonen från Mora är både fräck och framförallt väldigt bra.

Nu har visserligen Janne Juovnen ingen meritlista som skrämmer speciellt många men det som den finske burväktaren hann prestera under sina 28 matcher i fjol visade ändå med eftertryck att spelet i SHL passade Juvonen som under den period han spelade med Mora var en toppmålvakt i SHL.

Hittills har Leksands Silly Season varit stark och värvningarna av backarna Johan Fransson och Jonas Ahnelöv ger stabilitet och trygghet förutsatt att Ahnelöv kan hålla sig skadefri.
Jag gillar också värvningen av Sebastian Wännström som efter ett par skrala säsonger med HV71 lär törsta efter revansch och med en harmonisk Roger Melin vid sin sida tror jag Wännström har bortåt 15-20 mål i sig.
Dessutom lär man värva minst ytterligare ett par, tre forwards till där åtminstone två lär vara rejäl spets.
Det gör att man har skaffat sig bra förutsättningar och en stabil grund att stå på och laget man ställer på benen kommande säsong är av en helt annan dignitet än det man mönstrade under senaste SHL-äventyret 2016.
Jag tycker hela lagbygget känns genomtänkt och min känsla är att Leksand attraherar spelarna i och med att man för första gången på väldigt länge andas trovärdighet och framförallt långsiktighet.
Tillskillnad från den andra nykomlingen Oskarshamn som bygger ett lag enbart på chansvärvningar eftersom organisationernas proffsighet skiljer sig åt samt att smålänningarnas sportchef Daniel Stolt av förklarliga skäl inte haft möjlighet att se spelarna han värvat.
Jag säger det inte med en negativ ton utan har förståelse för det på samma sätt som att man inte kommer lyckas attrahera svenska toppspelare.

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Till sist. Insamlingsstiftelsen för Tobias Forsberg är nu presenterad och även om du inte har möjlighet att skänka pengar kan du bidra med att dela med dig av informationen kring stiftelsen.
Vi finns här Tobias.
Hockeyfamiljen står vid din sida.

Tack för att ni tog er tid

Sanny