Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Död åt Coaches challenge

I en tid när vi inom svensk hockeyn anser att det görs för få mål envisas vissa med att de vill få in Coaches challenge i svensk hockey.
Återigen.
Nej, nej, nej.

NHL införde för några säsonger sedan Coaches challenge vilket kortfattat innebär ett en tränare kan utmana ett domslut per match som de anser vara regelvidrigt i samband med mål.
Jag är inte dummare än att jag förstår att det finns gånger det går att applicera som positivt men min generella bild är fortsatt att jag innerligt hoppas att svensk hockey och i synnerhet inte blickar mot NHL.
Som i natt tex.
Colorado kvitterade. Inget snack eller konstigheter.
Jo men visst.
Högst upp på läktarn och i omklädningsrummet har klubbarna flertalet videocoacher som ser matcherna och kan granska högupplösta bilder i minsta detalj som de sedan snabbt kan meddela till coacherna på bänken.

https://youtu.be/4QbgWMNbEow

Ni ser. En skridsko.
Millimeterrättvisa.
Absolut, men för mig är det likväl inte vägen att gå för svensk hockey.
Då har vi andra problem såsom spelare i målgården och box ut att ta hand om istället.
Om jag hårdrar det kan klubbar med bäst förutsättningar i form av anställda videocoacher dra störst fördelar och om pengarna ska läggas på fler videocoacher istället för utbildning.
Nja.

Jag vill dock ge min största av respekt till Gabriel Landeskog som efter matchen var sansad och självkritisk:
– Jag önskar att jag först och främst inte hade gett bort pucken och sedan borde jag ha hoppat över sargen och in i spelarbåset kvickare. Det var olyckligt det som hände. Jag hoppas att domarna fattade rätt beslut, det är inget lätt jobb de har. Så jag tar på mig misstaget.

All respekt till Landeskog som gjort en strålande säsong och etablerat sig som en av våra största spelare där borta.

Tack för att ni tog er tid

Sanny