Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Årets värvning?

Det har ramlat in några riktiga klasspelare i SHL de senaste veckorna men frågan är om inte Färjestad gjort den bästa.

Jag vet. Det är tidigt och omständigheter kan påverka men att Färjestad lyckas värva ”hem” Victor Ejdsell, en spelare man tidigare skrämde bort, är en värvning av högsta klass i paritet med Brynäs värvning av Anton Rödin och Rögles av Dennis Everberg.

Senast Victor Ejdsell spelade i SHL var med HV71 2017- 2018 när han svarade för imponerande 20 mål och totalt 34 poäng.
Att den summan kommer att öka tror jag de flesta förväntar sig och då pratar vi såklart om den absoluta toppen av poängligan. Vid en ålder av 24 ( fyller i juni) är han fortsatt ung och utvecklingsbar och med tanke på Färjestads offensiva spelsätt är det fullt rimligt att tro att Ejdsell kommer att blomma ut än mer.
Visserligen var fjolårets säsong i Chicagos farmarlag av blandad kvalitet men med tanke på vad en Ejdsell i form och med självförtroende producerade och levererade i HV året innan ser jag det mer som en motgång än något som kommer hålla i sig.
Ser man på säsongen i HV71 var det framförallt efter jul som Ejdesell blommade ut och tog klivet och spelade som en toppspelare. Ser man från nyår och framåt den säsongen var Ejdsells tolv mål näst flest efter en viss Elias Pettersson och hans 18 poäng på 20 matcher slogs endast av Pettersson, Ryan Lasch och Jan Mursak.
Jag tror det ger en fingervisning om den nivå vi pratar om.

Färjestads spel bygger numera på fart och puckkontroll och den senare delen hanterar Ejdsell väl medan det som nog gjorde att han inte tog en plats i NHL var mer bristen på fart och intensitet.
Men sättet som Färjestad ändå spelar på kommer gynna en spelare av Ejdsell kaliber och jag sticker ut hakan redan nu.
Jag tror att Victor Ejdsell vinner poängligan säsongen 19-20.

Senast som Victor Ejdsell spelade i SHL växte han under säsongen ut till en toppspelare. Foto: Stefan Lantz / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny