Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Omöjlig att ersätta

Att Carl Johan Lerby är en skicklig och framförallt utvecklingsbar back råder det inga tvivel om och självfallet har Malmö fruktat att han eventuellt skulle lämna för spel i NHL.
Med det sagt. Carl Johan Lerby är omöjlig att ersätta.

Sett till den gångna säsongen så förstår jag att det funnits NHL-intresse kring Carl Johan Lerby speciellt med tanke på hur han spelade under den första halvan av säsongen.
Jag pratade med en erkänt skicklig och välrenommerad scout i vintras som gillade det han sett av Lerby men satte tvivel om han skulle klara av spelet på de mindre rinkarna med tanke på att han under åren åkt på en del smällar när han själv varit ouppmärksam.
Det är såklart ohållbart därborta men samtidigt något som går att lära sig.
Att Calgary väljer att kontraktera Lerby ser jag inte som speciellt konstigt eftersom man inte direkt tar någon ekonomisk risk samtidigt som uppsidan och utvecklingspotentialen är stor.
Vad gäller Malmö är detta såklart sämsta tänkbara besked.
Visserligen får man ekonomisk kompensation från NHL men att ersätta Lerby med en likvärdig back kostar bortåt 200 000 i månaden och då kommer spelaren i fråga vara en chansning.
Det går att jämföra med Lerbys lön på uppskattningsvis mellan ca 50 000- 65 000 kr i månaden.
Det krävs med andra ord ingen större matematiskt kunskap för att förstå att det är ett hårt slag mot Malmös lagbygge och ansträngda ekonomi.

Malmö har lyckligtvis ett år på sig att hitta en ersättare eftersom Lerby stannar kommande säsong i SHL vilket måste kännas skönt men likväl kommer Lerby bli omöjlig att ersätta till den billiga pengen.

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny