Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bra värvning med ett stort frågetecken

Nykomlingen Leksand bygger från grunden och då behövs stabilitet i form av lugn och rutin. Därför är värvningen av Johan Fransson det bästa den svenska marknaden kunde erbjuda.

Min första reaktion kring Johan Franssons kontrakt var dels att det var en bra back för Leksand men också ett frågetecken att ge en 34 årig spelare ett fyraårskontrakt.
Samtidigt. De får stabilitet och en spelare att bygga sitt lag kring och det ska inte underskattas.

Johan Fransson kom upp som en supertalang i Luleå och faktum att vi båda gjorde landslagsdebut samtidigt 2004 också i samma backpar.
Det jag slogs av då och något som också gett Fransson den karriär han ändå haft var att han var obrydd i den bemärkelse att misstag inte bekom honom i någon större utsträckning vilket också gjort att han alltid vågat spela sitt spel.
I Leksand kommer han nu fungera som en mentor åt yngre spelare och en som man kan luta sig mot under en lång tid framöver.

Dessutom är Leksand eller SHL inget ställe man kommer till och kan gå på halvfart. Leksand under General Managern Thomas Johanssons vakande ögon kommer att träna stenhårt med tydliga kravställningen något man historiskt inte förknippat med just Leksand.

Johan Fransson är här och nu en riktigt bra back. Faktum är att han rankades högre en Eric Martinsson i Genève den gångna säsongen och det säger trots allt en del eftersom Martinsson ses av många, mig inkluderad, som en klassback.
Sen hur bra Johan Fransson kommer vara och hur hans kropp mår om tre år när han vid 37 års ålder går in på sista året av sitt kontrakt är väl det enda man i så fall skulle kunna känna oro för.

Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny