Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kan han locka tillbaka publiken?

Är Anton Rödin fortfarande en spelare i det absoluta toppskiktet i SHL?
Tveklöst.
Men nog finns  det en gnagande oro i form av skador som delvis förstört de fyra senaste säsonger.
Utöver den eventuella oron är det bara att gratulera Brynäs som får hem Anton Rödin, en spelare att bygga sitt lag kring under många år framöver.

Senast Anton Rödin spelade i Brynäs och SHL var säsongen 2015-2016 när han röstades fram av spelarna själva till seriens mest värdefulla trots att han tvingades avsluta säsongen i förtid och endast spelade 33 matcher. Och del är väl den enda oron man kan känna kring Rödin.
Frisk och motiverad bör han rimligtvis vara en av seriens absoluta bästa spelare men sett till de senaste åren har oturliga skador varit ett återkommande tema kring Rödin.

Det jag gillar med Anton Rödin är hans förmåga att alltid hamna i händelsernas centrum. Det är få matcher som han lämnar någon oberörd om det så är via att göra mål och poäng eller för den delen tjafsa, spela småfult eller uppoffrande för sitt lag. Det gör att man kan bygga en kedja kring Rödin och borde nog kunna attrahera en kommande förstecenter (om man inte har förhoppningar att Jesper Boqvist ska spela där). Med Anton Rödin och en toppcenter vid sidan av Nicklas Danielsson har man en förstakedja som mycket väl kan vara en toppkedja i hela serien.
Ser man till Jesper Boqvists status och utvecklingskurva pekar den spikrakt uppåt i Brynäs och det är bara hoppas att New Jersey Devils som äger Boqvist rättigheter också inser det.

Brynäs gör vid sidan av isen många rätt och har bara under de senaste två värvningarna gjort det på ett annorlunda och finurligt sätt.
Ser man på laget släpar man fortfarande runt på en del kontrakt, kanske inte de dyraste, men många forwards som ska vara på plats tio till 14 i hierarkien vilket gör att man är sårbara offensivt.
Backsidan lär kompletteras med Frölundas Jonathan Sigalet innan den är klar. Visserligen, på pappret, en klar nedgradering från i fjol där förlusterna av Simon Bertilsson och Ryan Gunderson svider.
Trots det kan man spelare för spelare säkerligen få ut mer än vad man fick i fjol av backuppsättningen och de åtta backarna är inte alls så tokig och framförallt inget man behöver lägga mer pengar på och värva in utifrån. De pengarna kan man ”spara” och istället lägga på forwardsspets där man saknar minst ett par spelare.
Om Jesper Boqvist stannar eller ej är kanske än viktigare än att Anton Rödin vänder hem. Faktiskt.
Boqvist sitter på ett förhållandevis billigt avtal och om han måste ersättas kan man nog räkna med att det kostar mellan sex till åtta gånger så mycket som vad hans kontrakt är värt.

Kul för Brynäs och SHL att få hem en spelare av Anton Rödins kaliber.
Han kan också vara en del av den nysatsning och omtag som man nu gör på den sportsliga sidan som förhoppningvis kan locka tillbaka den svårflirtade publiken.

Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån /

Tack för att ni tog er tid

Sanny