Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lär vara en av de bästa

Ett femårskontrakt till en spelare i sina absolut bästa år.
Oj.
Det är en klassvärvning som skickar härliga signaler om man sympatiserar med Rögle och en framtidstro som inte fanns där för några år sedan.

Det har viskats om att Dennis Everberg skulle återvända hem till Rögle en tid men i konkurrens med bland annat penningstarka Zug i den schweiziska ligan där Everberg spelade den här säsongen kändes det länge osannolikt att Rögle skulle lyckas få denna värvning i hamn.
Att Rögle och Everberg, vid 27 års ålder, hittar en så pass lång lösning under vad man kan tro är hans bästa år som hockeyspelare är såklart en jackpot. Det är också en sådan härlig och tydlig signal att Rögles satsning är långsiktig och framförallt att den är trovärdig.
Man fick för första gången sedan hedenhös tid lukta på slutspel och satsningen mot att etablera och positionera sig som ett stabil slutspelslag är tydlig. Med långa kontrakt på Dennis Everberg, Mathias Sjögren, Ted Brithén och Daniel Zaar har man en stomme med spelare med bultande Rögle-hjärta.
I en tid när spelare far kors och tvärs över både hockey-Sverige och andra stora ligor sitter man alltså en ryggrad, över flera säsonger, med spelare fostrade i föreningen.

Dennis Everberg är en spelare av högsta klass som lär vara en av seriens bästa spelare kommande säsong.
Vad gäller Rögles övriga lagbygge ser det intressant ut på forwardssidan men oroväckande blekt ut på backsidan.
Där har man stora hål att fylla men än så länge finns det gott om tid att lösa detta och då kommer man av många tippas på den över halvan kommande säsong.

Att Dennis Everberg väljer att flytta hem var inte självklart bland de ”egna” spelarna för några år sedan men jag ser ett tydligare mönster nu och att spelare och agenter självmant kontaktar Rögle för att sätta sina spelare där.
Det gjorde man inte bara för några säsonger sedan då rätt mycket kändes rätt sömningt kring föreningens satsning och vilken typ av hockey man ville spela och vad man ville stå för.
Nu ser jag en tydligare identitet, kaxighet och tro.
Det vittnar om inte annat Dennis Everbergs underskrift om.

Inte två utan fem år. Så långt kontrakt har Rögle lyckats skriva med Dennis Everberg som kommer vara en av seriens bästa spelare. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny