Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Är det ens samma spelare?

Oavsett resultat. Ta med dig de goda vanorna, nollställ dig och gå sedan stärkt och optimistiskt vidare.
Det är det som ofta lite slentrianmässigt benämns som slutspelsrutin och vad det faktiskt handlar om.

Klart att Djurgårdens känsla efter den övertygande segern i match två gav enormt självförtroende men jag tror faktiskt att de redan i söndagens efter den första match kände att att de kan matcha Frölunda om det klarar av att hålla sig disciplinerade.
Har man redan efter två matcher hittat nyckeln mot Frölunda?
Nåja. Så snabba slutsatser ska vi inte dra.
Det Frölunda dock måste hantera och diskutera är bristen på tålamod i sitt positionsspel och förmågan att ha större koncentration när man hamnar i underläge och inte stressa fram spel och där bli utspridda över isen när Djurgården sätter hård press i sin forecheck.
Man måste också bli rakare och mer distinkta i sitt passningsspel i samband med sina spelvändningar.
Det slarviga spelet kunde ge stockholmarna initiativet i spelet.
Men en match, en förlust. Inte värre än så.
Nollställa, lära och gå vidare. Det är vad som kallas slutspelsrutin.

Sett över stora delar av slutspelet har Djurgården drivits av firma Dick Axelsson och Sebastian Strandberg och visst har det funnits sparkapital i form av spelare där bakom som har mer att ge.
Idag klev andra fram. Jag tänker på Axel Jonsson Fjällby som tveklöst svarade för säsongens bästa insats och gav massvis med energi till en för dagen elektrisk Globen. Två poäng från AJF´s klubba kunde lika gärna ha varit ett par, tre till och att samma spelare endast lyckas göra ett mål på 36 grundseriematcher är anmärkningsvärt och ett bevis på vad ett självförtroende betyder.
Nu var det Jonsson Fjällbys kedja med grundseriens skyttekung Emil Bemström och Marcus Davidsson som var den bästa enheten tätt följd av höstens kedja med Jacob Josefson, Daniel Brodin och Jakob Lilja som gjorde sitt första mål i slutspelet.
Det är nyheter som lär få Robert Ohlsson att sova gott i natt.

Axel Jonsson Fjällby jublar med Linus Hultström och Emil Bemström efter Djurgårdens 2-0 mål.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån /

Det här var sista gången som Djurgården fick chansen att spela i Globen under finalserien.
Jag är införstådd med att supportrarna hellre vill spela i slitna Hovet men den stämning som kan skapas i ett fullsatt Globen håller jag ändå högre.
Ta bara en sån sak som att Jason Garrison med drygt 600 NHL matcher i bagaget säger att inte varit med om något liknande. Det säger en del.
Nu är det dock tillbaka till Hovet som gäller.
I helgen är det nämligen innebandyfinaler i Globen medan en eventuell match sex nästa torsdag ”krockar” med Tre Kronors match dagen innan mot Ryssland. Då reklamen på isen måste bytas lär det med andra ord bli för knappt med tid för att få isen i speldugligt skick.
Svenska ishockeyförbundet borde göra det enda rätta och erbjuda sig att flytta sin match till Hovet. Jag tror inte det skulle påverka landslaget eller dess publik nämnvärt.

https://twitter.com/cmoresport/status/1120783024826793986

Vi är nu nere på en serie i bäst av fem.
Jag håller fortsatt Frölunda som favorit även om Djurgården imponerat mer under de två första matcherna.
Det här är sjukt kul. och framförallt ovisst.

Tack för att ni tog er tid

Sanny