Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

En sliten klyscha- Men den kan brukas ikväll

Karlstad bjuder på slutspelsväder i form av sol, klarblå himmel och 16 grader. En tid på året som under 00-talet var synonymt med final men som man på senare år blivit mer ödmjuk kring.

Det är uppdukat för fest i Karlstad och optimismen och självförtroendet i stan inför kvällens match sju är stor. Det är dock inget mot intresset som nog är större än någonsin.
Det är bara ett problem. Djurgården har satt sig själva i ett drömläge.
Nåja. Det senare går såklart att argumentera om men det är den sinnesstämningen som stockholmarna måste ta sig an kvällen med.
Om Robert Ohlsson inför slutspelet hade samlat laget och frågat om de köpt läget med att slå ut Skellefteå tämligen enkelt i en kvartsfinal och sedan pressat fram en match sju i Karlstad för att ta sig till final tror jag alla hade accepterat det. Spelare som supportrar, alla hade köpt det rakt av.
Nu är man där och oavsett hur vägen dit varit är det en match som ska vinnas, en prestation som ska levereras och en laginsats som kan gå till historien.
Som spelare säger man ofta att man nollställer sig oavsett vinst eller förlust under ett slutspel och det är en sanning med modifikation. Man nollställer sig så till den grad att man går in i en match med nya förutsättningar men är väldigt skör och bräcklig för motgångar. Därför kommer en sliten klyscha som säger att första målet blir väldigt viktigt i kvällens match.
Får Färjestad första målet och den energi en fullsatt arena ändå ger tror jag det blir svårt för Djurgården att vinna som å sin sida måste komma upp i sin skridskoåkning och sätta hög press som man lyckades göra i framförallt match tre och fyra.

I Karlstad råder det en stor optimism och jag tror inte det varit sådan hype kring laget någonsin. Faktiskt.
När man tidigare såg en finalplats som given och en förlorad final som ett misslyckande har man under de senaste åren blivit aning mer ödmjuka.
Jag tror inte det betyder så mycket som spelare men pressen på laget är inte i närheten av vad den var i match sju mot HV71. Då hade det setts som ett fiasko att åka ut medan det nu finns möjlighet av att faktiskt tillåta sig själv att kunna njuta av det läget man ändå skaffat sig.

Färjestad går in i kvällens match som favoriter men jag gillar ändå den position som Djurgården satt sig i.
Nej. Såklart inte optimalt att förlora två matcher så stort men underskatta aldrig känslan av ”att ingen tror på oss och vi ska visa de jävlarna”  och vilken enormt starkt drivkraft det är. Tro mig.

Ikväll klockan 19:30 riktas blickarna mot Löfbergs Arena.
Det ska bli jäkligt kul.
Men fråga för gudsskull inte hur matchen kommer att sluta.
Jag har inte en jäkla aning.

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny