Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skulle sakna det här

Nya matcher, nya händelser och således nya saker att sätta fokus på när jag hissar och dissar från veckan som gått.

Veckans hiss

I år sades stunden vara kommen när SHL skulle stängas- och bommas igen för all framtid i och med att de beryktade TV-avtalet trädde i kraft.
Nåja. Riktigt så har det inte blivit.
Leksand har redan städat av Mora i fem matcher och om det finns någon form av rättvisa kommer Oskarshamn att vinna match sju mot Timrå i morgon. Det vore i så fall en av de största sensationerna i svensk hockey i modern tid skulle jag nog vilja påstå.
Nu ska vi inte gå händelserna i förväg utan istället hylla ett Leksand som precis som 2016 krånglat sig till SHL mot alla odds.
Inför Daladerbyt 3.0 hade jag Mora som solklar favorit och trots att Leksand vann både match ett och två tvivlade jag inte en sekund på att Mora skulle vända matchserien.
Men icke.
Detta ger en bild av vad press och stress kan göra med individer och en grupp och oavsett vad spelarna tjänar är de precis som du och jag gjorda av kött och blod med känslor som ibland kan vara svåra att styra och hantera.
Det har också blivit mer och mer uppenbart att svensk hockey behöver den här typen av matcher även framöver och tillskillnad från det förslag som ensamutredaren Ola Lundberg presenterade i vintras vill jag fortsatt se den här typen av matcher.
Det kan dock vara en svunnen tid eftersom det dessvärre skapats ett debattklimat där SHL-klubbarna knappast vågar ta ställning för den här typen av frågor längre. Tyvärr.
Men håll med om att ni kommer sakna kvalmatcher mellan lag från olika serier?
Leksands resa är återigen sagolik och det är bara lyfta på hatten för den prestation men stått för.
Det var ingen, absolut ingen, som trodde på det här i mitten av december när man precis förlorat sin nionde raka match och spelglädjen var lika lätt att finna som tussilago i öknen.
Att man dessutom tar steget upp samma dag som den svårt- och olyckligt skadade Tobias Forsberg fyller år är nästintill overkligt. När jag såg den kärlek som spelarna visade upp gentemot samme Forsberg var det omöjligt att hålla tillbaka tårarna.

Leksand har återigen stått för en bragdartad resa till SHL.  Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Veckans diss

Målgården hit och målgården dit, nuddar plocken här eller där.
Va fan.
Strikta upp detta nu!
Det hela aktualiserades igår när Färjestad fick ett mål bortdömt på nästintill identiskt sätt som man fick godkänt mot sig två veckor tidigare. Målen går knappt att skilja åt och ändå sitter man kvar med två olika beslut och kliar sig förundrat i pannan.
Så kan vi väl ändå inte ha det?
Förklaringen löd att det är domarna på isen som tar beslutet.
Men vänta nu.
SHL plöjer väl in miljoner kronor på att bemanna ett Situationsrum i Stockholm just av den här anledningen?
Exakt.
Använd deras kompetens då för guds skull.
Kort och koncist. Om en utespelare initierar kontakt men en målvakt som står i målgården i samband med ett skott ska målet dömas bort.
Då finns det säkerligen någon smart person som säger att målvakterna minsann kan vara ute och flaxa med armarna så fort ett skott kommer för att det ska dömas bort.
Är det målvakterna som söker kontakt med utespelaren ska inte målet underkännas.
Rörigt? Nej. Faktiskt inte.
Men just nu har man satt sig i en sits där ingen förstår någonting. Och när inte ens spelarna vet vad som gäller kan man inte heller begära att publiken ska förstå.
Vad gäller SHL har man en plattform att förtydliga och förkunna varför man gjort bedömningarna man gjort men det är något man tyvärr inte prioriterat.
Jag tolkar det som om man gjorde fel i första skedet för två veckor sen men likt en dåres envishet försvarar det.

Lös problemet med målgården och använd den teknik som faktiskt finns.  Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny