Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man hade nog kunnat lösa det

Djurgården ser ut att tappa Marcus Davidsson, en av sina framtida stöttespelare, enligt initierade MrMadhawk.
Det väcker ilska hos vissa riktad mot Davidsson men om vi zoomar ut en smula måste fokus hamna på en annan huvudperson.

Så sent som för drygt ett år sedan kändes Djurgården återigen som en svensk maktfaktor. Robert Ohlssons spel attraherade och utvecklade många av spelarna som under säsongen satte personbästa något som såklart lockade till sig andra klubbars intresse.
Djurgården verkade kunna bygga en stomme bestående av svenska spelare av hög SHL klass men kanske inte riktigt NHL-material.
Den stommen har man av olika anledningar ”slarvat” bort och det för mig genast in på sportchefen Joakim Erikssons roll.
Jag har pratat med flera agenter som vittnar om att Eriksson är extremt principfast och det är i grunden inget fel med det. Men det har också kostat en del.
I fjol lämnade Linus Johansson, en spelare man kunnat bygga sitt lag kring, trots att slutbudet inte skilde många tusenlappar mellan Färjestad och Djurgården. Lägg därtill Markus Ljungh, visserligen valde man att inte matcha HV’s sockrade bud men det finns också spelare som David Bernhardt, Philip Holm och nu Marcus Davidsson.
Det gör att fokus måste riktas mot sportchefen Joakim Eriksson.
Om nu Marcus Davidsson hamnar i Växjö tror jag knappast pengarna varit det avgörande utan vilken roll man ser honom i. Växjö lär ha varit tydliga med att man har som avsikt och spela honom som en av två toppcentrar medan Joakim Eriksson knappast varit lika tydlig. Att sportchef Eriksson prioriterat andra centrar till sitt lagbygge kommande säsongen får man respektera även om jag tycker man slarvar bort en spelare som över tid kunnat betyda mycket för föreningen.
Att Davidsson väljer att lämna ser jag av den anledningen inte som speciellt konstigt sen förstår jag att folk reagerar på val av tidpunkt. Men så ser marknaden ut idag och om Davidsson valt att tacka nej hade budet kanske inte funnits kvar om en månad.
Hade Djurgården verkligen varit måna om att få behålla Davidsson tror jag man kunnat lösa det och jag har av därför svårt att förstå den ilska som tas ut över Marcus Davidsson.

Samtidigt kan Djurgården säkra sin andra raka semifinal plats i händelse av seger ikväll. Det är man i så fall det enda lag att lyckats med så trots allt gör man något väldigt bra.
Men tappet av så många betydande spelare som får större roller i andra klubbar är anmärkningsvärt och kommer kosta på sikt.

Uppgifterna säger att Marcus Davidsson lämnar efter säsongen. Nog hade det gått att lösa om Djurgården verkligen velat och sett honom i en roll som en ledande center.  Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny